"Moramo odgovorno i odlučno djelovati"

Bećirović iz Londona: Vrijeme toleriranja Dodikove politike je prošlo

Vijesti / Politika | 03. 07. 2023. u 17:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović razgovara s  predsjedavajućom Povjerenstva za vanjske poslove Parlamenta UK Aliciom Kearns 

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović razgovarao je u Londonu s predsjedavajućom Povjerenstva za vanjske poslove Parlamenta UK Aliciom Kearns o ugrožavanja mira i sigurnosti u Bosni i Hercegovini, kao i o definiranju konkretnih odgovora na separatističke poteze neodgovornih političara iz bh. entiteta RS, priopćeno je iz njegovog Ureda.

Iza zatvorenih vrata

Kako navode, osim tog razgovora Bećirović je tijekom dana imao i niz važnih sastanaka sa visokim britanskim dužnosnicima.

Pročitajte još

Bećirović je, između ostalog, naglasio da je država Bosna i Hercegovina na prekretnici.

"Ekstremna i antidaytonska politika predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika dovela je u pitanje mir i sigurnost koji su mukotrpno građeni gotovo tri desetljeća. Zapad i Bosna i Hercegovina moraju zaustaviti konkretnim mjerama destruktivnu antidaytonsku politiku koja može ugroziti mir i u regiji. Vrijeme popuštanja i toleriranja Dodikove politike je prošlo. Sada moramo odgovorno i odlučno djelovati, čuvajući Ustav BiH i odredbe međunarodnog sporazuma, koje garantiraju i najveće svjetske sile", priopćeno je iz Ureda člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića.

Suradnja 

Alicia Kearns je poručila da je Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske, kao zemlja garant Daytonskog mirovnog sporazuma, spremno sa saveznicima spriječiti ugrožavanje mira i Daytonskog mirovnog sporazuma u Bosni i Hercegovini.

Ona je naglasila da je Ujedinjeno Kraljevstvo posvećeno sigurnosti i prosperitetu Bosne i Hercegovine još od stjecanja njezine neovisnosti.

Tijekom susreta podcrtana je važnost produbljivanja suradnje između Bosne i Hercegovine i Ujedinjenog Kraljevstva s ciljem unaprjeđenja bilateralnih odnosa dvije zemlje.

Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović radnu posjetu nastavlja u utorak razgovorima s najvišim dužnosnicima Vlade UK.

Kopirati
Drag cursor here to close