Izborni zakon

Bećirović: Čovićevi planovi su propali i arhivirani

Bećirović je podijelio uvjerenje da su planovi Dragana Čovića podržani od vlasti Republike Hrvatske za uvođenje novih diskriminatornih odredbi u Izborni zakon BiH, koje bi predstavljale uvod u stvaranje trećeg entiteta, poraženi i arhivirani.
Vijesti / Politika | 09. 06. 2022. u 18:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Denis Bećirović, kandidat ujedinjene oporbe za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i izaslanik u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH danas se u Konjicu i Jablanici susreo sa članovima i aktivistima stranaka koje podržavaju kandidaturu.

Za vrijeme boravka u ovim hercegovačkim gradovima,  Bećirović je razgovarao i s građanima. 

Bećirović je u razgovorima podijelio uvjerenje da su planovi Dragana Čovića podržani od vlasti Republike Hrvatske za uvođenje novih diskriminatornih odredbi u Izborni zakon BiH, koje bi predstavljale uvod u stvaranje trećeg entiteta, poraženi i arhivirani.

Međutim, naglasio je Bećirović, borba protiv politika koje podrivaju ustavni poredak se nastavlja, a za njen uspjeh je važna podrška prijatelja i saveznika Bosne i Hercegovine u inozemstvu.

U tom smislu, pozdravio je novi set sankcija američke administracije koje su po prvi put obuhvatile i visoke dužnosnike HDZ-a BiH, točnije Marinka Čavaru, predsjedniku Federacije BiH.

Bećirović je istaknuo da se radi o jasnoj poruci i upozorenju svim pojedincima i političkim strankamakoje zloupotrebljavaju institucije sustava i priječe demokratski razvoj Bosne i Hercegovine da nastavak takvog djelovanja više neće biti toleriran, priopćeno je iz SDP-a BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close