Odgovor Kordiću

Baralija: Nikada nećemo dati suglasnost za poddionicu Mostar jug – tunel Kvanj

"Naša stranka nikada neće dati suglasnost za političke dogovore iz HDZ/SDA kuhinje koji se tiču autoceste makar oni tisuću puta bili upakirani u skupe PR trikove, animacije i slatkorječive gradonačelnikove intervjue", istaknula je Baralija.
Vijesti / Politika | 17. 06. 2021. u 17:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Nije istina da postoji suglasnost Vijeća o aktualnoj dionici autoceste, kako je to za medije rekao gradonačelnik Kordić. Točnije, Vijeće u ovom sazivu o toj temi nikad nije raspravljalo. Moguće je da su gradonačelniku suglasnost dali njegovi koalicijski partneri iz SDA, ali, na sreću, postoji razlika između Vijeća i SDA i postoje stranke koje nikad neće prihvatiti da trasa autoceste uništava najplodnije hercegovačko tlo i vinograde, uzima od povratnika i uzurpira vojnu imovinu, umjesto da ide brdskim predjelima, kako je bilo planirano", kazala je predsjednica Kluba Naše stranke u Gradskom vijeću Irma Baralija.

Ona je istaknula kako Naša stranaka nikada neće dati suglasnost za poddionicu Mostar jug – tunel Kvanj te opovrgnula riječi gradonačelnika Grada Mostara Marija Kordića kako postoji suglasnost s Gradskim vijećem o tom pitanju. 

"Naša stranka nikada neće dati suglasnost za političke dogovore iz HDZ/SDA kuhinje koji se tiču autoceste makar oni tisuću puta bili upakirani u skupe PR trikove, animacije i slatkorječive gradonačelnikove intervjue", istaknula je Baralija. 

Kordić tvrdi kako su pronašli zajednički jezik

Naime, Kordić je u razgovoru s medijima komentirao izgradnju poddionice Mostar jug – tunel Kvanj te brojne probleme koji su se pojavili. 

"U medijima su se pojavile s vremena na vrijeme informacije da jedan dio možda građana ne podržava ovu trasu. Međutim, radi se o vrlo malom broju odnosno točan podatak iz Gradske uprave od 304 predmeta koja su vođenja na toj dionici samo četiri predmeta nisu riješena i trenutno se rješavaju. Mislim da su svi svjesni koliko je bitna ova dionica gradu Mostaru i koliko donosi benefita gradu Mostaru te mislim kako smo svi našli zajednički jezik barem na toj stvari", kazao je Kordić.

On je istaknuo kako je ova dionica od životne važnosti za grad Mostar kako bi pokrenuli ekonomiju, kako bi turizam procvjetao jer je cestovna povezanost grada Mostara s ostalim regijama od presudne važnosti za grad Mostar.

Dionica od životne važnosti

"Usudim se reći da je poddionica Mostar jug – tunel Kvanj čak od životne važnosti za grad Mostar. U razgovorima s poduzetnicima što iz regije što iz grada Mostara i ljudi šire koji dolaze i koji se raspituju o gradu Mostaru kao mogućem mjestu gdje bi investirali svoj novac jedno od najčešćih pitanja je upravo ta prometna povezanost. Tako da kad spomenemo da autocesta maltene dolazi u srce grada Mostara se smatra jednim od velikih prednosti kad su u pitanju investicije", poručio je u obraćanju medijima Mario Kordić, gradonačelnik Grada Mostara.

Direktorica Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Bosni i Hercegovini Manuela Naessl za Bljesak.info ranije je potvrdila kako nema govora o mijenjanju trase dionice.

"Sama dionica je odobrena od strane Parlamenta FBiH i bilo kakva promjena te dionice će morati ići na odobrenje na Parlament. EBRD nije adresa za bilo kakvo mijenjanje dionice", zaključila je za Bljesak.info direktorica EBRD-a u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close