Komentar izbora

Bago: Teško da u Mostaru može itko pobijediti

''Građani ustvari nisu birali između programa i načina rješenja silnih problema koje Mostar ima, nego su glasovali po nacionalnoj pripadnosti. Mislim da smo se vratili u devedesete'', kazao je Bago.
Vijesti / Politika | 22. 12. 2020. u 20:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gostujući u emisiji BHT1 Uživo, poznati mostarski aktivist i nositelj liste ''Pravo na grad'' Marin Bago osvrnuo se na protekle lokalne izbore u Mostaru.

Njegova Udruga za unapređenje kvalitete življenja ''FUTURA'' godinama ukazuje na brojne probleme u Gradu Mostaru, krenuvši od kolektora, pa sve do nepravilnosti u tenderima i javnim nabavkama.

''Po Ustavu i našem Izbornom zakonu teško da u Mostaru može itko pobijediti. Gradonačelnik ne može potrošiti ni jednu marku bez suglasnosti šefa Odjela financija. Opet smo doživjeli plašenje jedni drugih'', poručio je Bago.

Dodao je da su zbog toga protekli izbori više ličili da neki plebiscit nego što je vođena briga o lokalnim problemima.

''Građani ustvari nisu birali između programa i načina rješenja silnih problema koje Mostar ima, nego su glasovali po nacionalnoj pripadnosti. Mislim da smo se vratili u devedesete'', kazao je.

Dodao da kako imaju prijatelje s kojima su surađivali i ranije na različitim temama. To su ljudi iz svih stranaka i ''mi ćemo ostvariti s njima suradnju'.

''Naš glas će se daleko čuti jer poznajemo materiju i imamo dokumentaciju. Znamo kako funkcionira gradska služba. Pratimo tokove novca, poznajmo zakone i Proračun. Mislim da ćemo u Gradu Mostaru biti još veći faktor nego što smo bili do sada'', zaključio je ovaj mostarski aktivista.

Kopirati
Drag cursor here to close