Zbog američkih sankcija

Asim Sarajlić podnio ostavku na sve dužnosti u Domu naroda PS BiH

''U odluci Ministarstva financija SAD izneseno je niz proizvoljnih optužbi na moj račun. Očekujem da sva eventualna saznanja i potencijalni dokazi o tvrdnjama koje se navode u pomenutoj odluci budu ustupljeni bh. pravosuđu.''
Vijesti / Politika | 13. 04. 2022. u 10:31 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Asim Sarajlić je objavio da je zbog sankcija američkog ministarstva financija koje su mu izrečene podnio ostavku na mjesto predsjednika Kluba Bošnjaka u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, kao i na pozicije predsjedatelja Zajedničke komisije za obranu i sigurnost i predsjedatelja Izaslanstva PS BiH u Parlamentarnoj skupštini NATO-a.

''Bez obzira na to što nisam ni prvostepeno ni pravomoćno osuđen za bilo koje krivično djelo, smatram da je zbog odluke vlasti SAD da me stave na listu sankcioniranih osoba moja obveza da odstupim sa navedenih pozicija. Kao odgovorna osoba, kojoj je interes države iznad svega, ne želim na bilo koji način biti smetnja u realizaciji zajedničkih strateških planova i partnerstva Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država'', navodi Sarajlić u priopćenju za javnost.

Sjedinjene Američke Države su, kako ističe, dugogodišnji istinski prijatelj i strateški partner Bosne i Hercegovine i nijedan pojedinac ne treba da bude prepreka za nastavak suradnje.

''U odluci Ministarstva financija SAD izneseno je niz proizvoljnih optužbi na moj račun. Očekujem da sva eventualna saznanja i potencijalni dokazi o tvrdnjama koje se navode u pomenutoj odluci budu ustupljeni bh. pravosuđu. Pravosudnim institucijama BiH u svakom trenutku stojim na raspolaganju, potpuno uvjeren da ću u fer i poštenom postupku dokazati svoju nevinost'', zaključuje Sarajlić.

Podsjećamo da je Sarajlić još ranije podnio ostavku na sve dužnosti u Stranci demokratske akcije (SDA).

Kopirati
Drag cursor here to close