#Vienna

Ankara: Turska stoji uz austrijski narod

"Tužni smo zbog vijesti da ima mrtvih i ranjenih u terorističkom napadu koji se dogodio u Beču", naveli su u priopćenju iz Ministarstva vanjskih poslova Turske.
Vijesti / Politika | 03. 11. 2020. u 08:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ankara je "najoštrije osudila" teroristički napad koji se sinoć dogodio u centru Beča.

Ankara je rekla da "Turska stoji uz austrijski narod" i izrazila tugu zbog gubitka života u višestrukim pucnjavama u glavnom gradu Austrije.

"Tužni smo zbog vijesti da ima mrtvih i ranjenih u terorističkom napadu koji se dogodio u Beču", naveli su u priopćenju iz Ministarstva vanjskih poslova Turske.

"Turska se desetljećima bori protiv terorizma u svim oblicima. Solidarni smo s austrijskim narodom u ovom teškom vremenu," dodaje se.

Glasnogovornik turskog predsjednika Ibrahim Kalin izrazio je sućut na svom Twitter nalogu.

"Oštro osuđujemo teroristički napad u Beču. Izražavamo sućut obiteljima onih koji su smrtno stradali u ovom kukavičkom napadu i želimo brz oporavak povrijeđenim", rekao je Kalin.

"Najoštrije osuđujem terorističke napade u Beču", rekao je šef Odjela za komunikacije pri Uredu predsjednika Turske Fahrettin Altun.

Podsjetimo, u terorističkom napadu u srcu Beča su ubijene tri osobe i napadač.

Žrtve napada su prolaznici, dva muškarca i žena. Teško je ranjeno još 15 osoba. Među ranjenima je i jedan policajac.

Austrijski ministar unutarnjih poslova Karl Nehammer napadača je opisao kao islamističkog terorista. Rekao je da vjeruje da je bilo više napadača.

Nakon napada započela je ogromna policijska akcija kako bi se pronašli drugi počinitelji.

"Traje intenzivna policijska obrada u njegovom krugu obitelji, poznanika i kontakata. Policija je jutros upotrijebila eksploziv da provali u stan napadača", navodi ministar unutarnjih poslova.

Vojska je od policije preuzela zaštitu objekata i lokacija u Beču.

Kopirati
Drag cursor here to close