Umjesto montažnog

Analizira se promet za novi kružni tok u Mostaru

Vijesti / Politika | 03. 02. 2016. u 14:12 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na raskrižju ulica Kralja Tvrtka i Stjepana Radića u Mostaru, na kojem je postavljen toliko puta demonatirani montažni kružni tok,  Građevinski fakultet Sveučilišta u Mostaru, postavio je opremu za analizu prometa.

Naime, kako doznajemo, na prometnicu je postavljeno brojilo prometa tipa MC 5600 (postavljene na kolnike privoza raskrižju) i  kamera s pripadajućom opremom na stup rasvjete, a uz odobrenje Grada Mostara.

Navedena oprema, kroz istraživački projekt, služi za prikupljanje podataka o prometnom opterećenju, raspodjeli prometnog opterećenja, dužini kolone nakupljanja vozila, mjerenju vremenskih praznina, vremenu čekanja i ostalih ključnih parametara za kalibraciju kružnih raskrižja u BiH.

Prema glavnom projektu na predmetnoj lokaciji predviđeno je jednotračno urbano malo ''kvazi'' kružno raskrižje s dodatnim trakom za desna skretanja iz smjera sjevera, u ulici Kralja Tvrtka.

Naime, narednih dana se također očekuje otvaranje bypass-a, trake za desno skretanje iz smjera sjever (u ulici Kralja Tvrtka), uz pomoć montažne opreme a sukladno glavnom projektu kružnog raskrižja, Građevinskog Fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close