Izaslanstvo

Amerikanci u Predsjedništvu… i Dodik

Vijesti / Politika | 20. 04. 2022. u 14:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i članovi Predsjedništva BiH Milorad Dodik i Željko Komšić primili su delegaciju Kongresa Sjedinjenih Američkih Država.

Članovi Predsjedništva BiH sastali su se s američkim senatorima Komisije za vanjske poslove Jeanne Shaheen i Chrisom Murphyem, senatorom Komisije za oružane snage Thomom Tillisom, te američkim veleposlanikom Michaelom Murphyjem.

Predsjedništvo BiH / Američko izaslanstvo u Predsjedništvu

''Članovi Predsjedništva BiH su izrazili zahvalnost izaslanstvu američkog senata na dosadašnjoj podršci i naporima koje čine za BiH, kao i na posjeti, kojom prilikom su razgovarali o temama bilateralne saradnje, europskih integracija BiH i Zapadnog Balkana, održavanja izbora i pitanjima perspektive mladih, te o produžetku sigurnosne misije EUFOR Althea u BiH'', priopćeno je iz Predsjendištva BiH.

Kako je navedeno, razgovaralo se o pojačanom interesu nove američke administracije prema BiH i regiji na EU putu i prenesen je nastavak američke podrške evropskim integracijama regije.

Predsjedništvo BiH / Američko izaslanstvo u Predsjedništvu



''Američki senatori su izrazili podršku BiH na putu ka napretku, kao i ekonomski partneri. Razgovaralo se i o ukrajinskoj krizi, kao najvećem sigurnosnom, humanitarnom i ekonomskom izazovu sa kojim se europski kontinent suočava'', navedeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close