Domaći lideri

Veleposlanstvo SAD-a: Rješavati probleme bez čekanja međunarodne zajednice

Iz Veleposlanstva su napomenuli na prioritete koje bh. političari u narednom periodu moraju rješavati
Vijesti / Politika | 17. 02. 2021. u 22:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u BiH na službenom Twitter nalogu još jednom je čestitalo svim građanima Mostara na izboru novog gradonačelnika, te poslala poruka bh. liderima da trebaju početi raditi na boljitku svih građana BiH.

Naglasili su kako domaći lideri konačno trebaju početi rješavati nagomilane probleme bez čekanja da međunarodna zajednica završi posao umjesto njih.

''Put BiH prema Europskoj uniji tijekom 2021. godine je jasan i ostvariv ukoliko bh. lideri konačnu prestanu čekati da međunarodna zajednica riješi probleme umjesto njih'', stoji na Twitteru.

Iz Veleposlanstva su napomenuli na prioritete koje bh. političari u narednom periodu moraju rješavati

''Domaći lideri moraju početi s radom na usvajanju međunarodnih preporuka za unapređenje izbornog sistema, pokretanjem ustavnih reformi kojima bi se implementirale presude Europskog suda za ljudska prava i Ustavnog suda BiH, na provođenju reformi koje bi dovele do smanjenja korupcije i jačanja integriteta sudstva, kao i na ekonomskim reformama koje će proizvesti nove ekonomske prilike za sve građane'', rekli iz Veleposlanstvo SAD-a u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close