Oslobođenje tvrdi

Aljoša Čampara prijavljen zbog zloupotrebe položaja

Prijava je podnesena zbog toga što je Čampara nezakonito dao bh. državljanstvo Džaferu Drndi.
Vijesti / Politika | 03. 11. 2021. u 12:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna uprava policije podnijela je prošlog tjedna izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv ministra unutarnjih poslova FBiH Aljoše Čamopare i službenika Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Adisa Drnde, objavilo je sarajevsko Oslobođenje.



Čampara je, tvrde novine, prijavljen zbog sumnje ''da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja i ovlaštenja, dok je Drnda prijavljen zbog trgovine utjecajem''.

Prijava je podnesena zbog toga što je Čampara nezakonito dao bh. državljanstvo Džaferu Drndi.

00Čampara i Drnda vršili su pritisak na službenike Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova. Sve je ovo navedeno u Izvještaju o poduzetim mjerama i radnjama koji je 11. ožujka ove godine Federalna uprava policije dostavila Tužilaštvu Kantona Sarajevo. Nakon toga Tužiteljstvo KS je formiralo predmet da bi, na kraju, nakon svih provjera'', navode novine navodeći kako je FUP ovoj pravosudnoj instituciji dostavio izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

''Nesporno je utvrđeno da je prije održavanja sastanka Adis Drnda više puta telefonom pozivao voditelja postupka Adija Džamaliju i istog uvjerevao sa sačini rješenje o prijemu u državljanstvo njegovog oca Drnda Džafera'', navedeno je u Izvještaju FUP-a.

Tijekom sastanka 31. siječnja, utvrdila je Federalna policija, ministar Čampara je naredio svojim službenicima da Drndi daju bh. državljanstvo. Unatoč pritiscima, službenici FMUP-a Safet Šatara i Adi Džamalija odbili su, zbog neispunjavanja osnovnih uvjeta, sačiniti rješenje o prijemu u državljanstvo oca ministrovog prijatelja, piše Oslobođenje.

 

Kopirati
Drag cursor here to close