HBŽ

Vukadin preuzima županiju?

13 od 19 zastupnika podržalo je kandidaturu Ivana Vukadina.
Vijesti / Politika | 10. 07. 2019. u 17:15 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Klub Hrvata u Skupštini Hercegbosanske županije (HBŽ) većinom glasova odlučio je da će kandidat tog kluba za mandatara nove županijske vlade biti aktualni načelnik općine Tomislavgrad Ivan Vukadin.

Na današnjoj sjednici Kluba Hrvata privremeni predsjednik Kluba Robert Bagarić, bez prethodne najave, predložio je da se hrvatski zastupnici danas izjasne o kandidatu za mandatara Vlade HBŽ-a što je većinom glasova i prihvaćeno.

Uslijedilo je i glasovanje na kojemu je 13 od 19 zastupnika podržalo kandidaturu Ivana Vukadina. Pet zastupnika bilo je suzdržano, a protiv je bio jedino aktualni predsjednik Vlade HBŽ-a Ivan Jozić iz Livna, kojeg je ranije Županijski odbor HDZ-a BiH Hercegbosanske županije istaknuo kao kandidata za još jedan mandat na čelu županijske vlade.

Prije samog glasovanja Jozić je upozorio da je Ivan Vukadin kandidat Općinskog odbora HDZ-a BiH, a on kandidat Županijskog odbora HDZ-a BiH, te da bi se trebala uvažiti stranačka hijerarhija.

Međutim, ostali zastupnici nisu prihvatili taj argument te su potporu dali Vukadinu.

Novog predsjednika i članove Vlade HBŽ-a na jednoj od svojih sljedećih sjednica treba potvrditi Skupština HBŽ-a u kojoj sjedi 25 zastupnika. Najviše zastupnika ima HDZ BiH – osam, HDZ 1990 ima četiri zastupnika, Srpska lista i Hrvatska nezavisna lista imaju po tri zastupnika, SDA dva, dok po jednog zastupnika imaju Narodna stranka Radom za boljitak, Hrvatska republikanska stranka, Županijska neovisna lista, Srpska napredna stranka i Socijaldemokratska partija BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close