Pomjereni sa trga

Banja Luka: Nakon zabrane okupljanja aktivisti potisnuti u dvorište crkve

Iz policije su pozvali građane da se ne okupljaju, jer za to nemaju potrebne dozvole.
Vijesti / Politika | 25. 12. 2018. u 18:21 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici policijske Postrojbe za podršku večeras su pomjerili građane, aktiviste pokreta „Pravada za Davida“, iz Parka „Petar Kočić“, u kojem su se okupili nakon što su potisnuti s glavnog banjalučkog trga. 

Iz policije su pozvali građane da se ne okupljaju, jer za to nemaju potrebne dozvole. 

Dio aktivista Pokreta "Pravada za Davida" je potom krenuo prema banjalučkoj pravoslavnoj crkvi, u centru grada te ušli u dvorište Hrama Hrista Spasitelja, gdje drže zapaljene svijeće u rakama. 

Policijske snage ne dopuštaju okupljanje ni na glavnom banjalučkom trgu, gdje su se od travnja mirno održavali skupovi na kojima se tražila istina o stradanju banjalučkog mladića Davida Dragičevića. 

Njegov otac Davor jutros je priveden, jer nije prihvatio poziv policije i nije se odazvao u vrijeme kada je uskladu sa zakonom pozvan u službene prostorije radi ispitivanja na okolnosti kaznenog djela ugrožavanje sigurnosti ministra unutarnjih poslova Dragana Lukača. 

Davor Dragičević je tvrdio da je „vrh MUPRS-a umiješan u ubojstvo njegovog sina“, a taj slučaj nije rasvijeljen. 

I 17. prosinca Dragičević je to ponavljao i na prosvjedu ispred Narodne skupštine RS, iznoseći brojne optužbe i prijetnje na račun ministra unutarnjih poslova RS-a Dragana Lukača i njegove obitelji.

Kopirati
Drag cursor here to close