Plenum građana

Ahmetović najavio prekid prosvjeda u Brčkom

Vijesti / Politika | 12. 02. 2014. u 21:51

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnik novoformiranog Plenuma nezadovoljnih građana i građanki Brčko distrikta Rešid Ahmetović kazao je da su prosvjedi ispred zgrade Vlade Brčko distrikta ispunili svrhu i da za njih više nema potrebe.

''Pokušavamo našu inicijativu sada uokviriti u jedan realan, racionalan okvir s jasnim zahtjevima prema zakonodavnoj, sudskoj i izvršnoj vlasti Brčko distrikta kako bismo došli do svog cilja'', kazao je Ahmetović.

Dodao je kako je očigledno da ulica ne može riješiti problem, ali da je inicirala određene pozitivne stvari.

''Pokušavamo usmjeriti stvari u normalne tokove ka jednom racionalnom cilju a to je da sutra svim građanima Brčko distrikta bude bolje, da bude više socijalne pravde, da zakonodavna, izvršna i sudska vlast rade svoj posao'', kazao je Ahmetović, istaknuvši kako će se zahtjevi Plenuma svoditi na "više posla, više socijalne pravde i manje korupcije".

''Ne smatramo da treba kompletnu brčansku vladu mijenjati, ali one dijelove koji su korumpirani, koji su neradnici i svi oni koji u vladi ne trebaju biti, moraju otići i mi ćemo tražiti njihovu smjenu'', istaknuo je Ahmetović, najavivši ujedinjenje dva plenuma koji trenutačno djeluju na području Brčko distrikta.

Kopirati
Drag cursor here to close