Napadi na DF

DF napustio Koaliciju u Mostaru: Džubur podnio ostavku

Odluka o ostavci dolazi nakon što je upravo Džubur danas potvrdio da je DF suspendovao članstvo u Koaliciji za Mostar i da će glasati protiv HDZ-ove odluke o proračunu.
Vijesti / Politika | 25. 01. 2021. u 18:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ahmed Džubur, predsjednik Kantonalnog odbora Demokratske fronte u Hercegovačko-neretvanskom kantonu podnio ne neopozivu ostavku na ovu dužnost, piše Klix.

Kako je naveo, stranačke kolege o ostavci je obavjestio još ranije, navodeći da će nakon lokalnih izbora poziciju prepustiti nekome drugom jer je previše zauzet obavezama u Parlamentu FBiH. No, ovaj čin je, kako je i sam rekao, malo ubrzan usljed događanja u posljednjih nekoliko dana.

"Kulminacija je bila kada su napadi na DF i njegovog predsjednika danas podmuklo došli od pojedinaca bliskih Koaliciji za Mostar. U projekt izbora probosanskohercegovački orijentiranog gradonačelnika smo ušli iskreno, bez rezervi i predrasuda. Smatrao sam, a i danas tako mislim, da je doktor Guzin optimalno rješenje za gradonačelnika. Sinhronizovani napadi na DF vjerojatno imaju dublju pozadinu što može kompromitovati daljnje aktivnosti na izboru gradonačelnika i Općinskog vijeća. Ne želim biti više dio ovoga cirkusa i kalkulacija čije dimenzije ne mogu niti zamisliti", naveo je Džubur.

Istakao je da ne želi obeshrabriti nadanja mladih kolegica i kolega iz DF-a koji grčevito žele biti dio nove gradske vlasti, a što se može ostvariti samo ostankom u Koaliciji za Mostar.

"Budući da sam postao breme novonastalih događanja i nadanja, odlučio sam se za ovaj čin kako ne bih iznevjerio nadu svojih dragih kolegica i kolega kojima želim puno uspjeha i brzo zaposlenje. Na ovim lokalnim izborima DF je uspio postati dio općinskih vijeća Čapljine, Jablanice, Prozora i Mostara za razliku od 2016. godine kada smo imali vijećnika jedino u Jablanici što me čini zadovoljnim i ponosnim", zaključio je.

Odluka o ostavci dolazi nakon što je upravo Džubur danas potvrdio da je DF suspendovao članstvo u Koaliciji za Mostar i da će glasati protiv HDZ-ove odluke o proračunu. Kako je kazao za Klix, suspenzija aktivnosti unutar Koalicije za Mostar uslijedila zbog napada na DF i predsjednika stranke, a koji dolaze od subjekata unutar Koalicije za Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close