Bit će veselo

Afera Malina: Po prvi put u povijesti BiH slijede javna saslušanja?

''Ono što mislim je to da gospođa Jelka Milićević, koja je šefica Federalnog štaba mislim da je vrlo važno da i ona da svoj iskaz'', rekao je Marić.
Vijesti / Politika | 11. 05. 2020. u 14:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Pribjeći ćemo na kraju ustavnoj mogućnosti, a to je da pozovemo predstavnike svih institucija u lancu, kao što se to događa u Americi, da javno budu propitani svi ti ljudi, pred kamerama, pred javnošću, jer postoji ta ustavna mogućnost koja nikada nije javno korištena u ovakvim i sličnim prilikama i oni će tek tada shvatiti da je ovo hendikep za njih što na neki način pokušavaju ignorirati naše zahtjeve'', rekao je za Dnevni avaz Zvonko Marić član vijeća Doma naroda Parlamenta FBiH za utvrđivanje činjenica o nabavci 100 respiratora iz Kine koji su plaćeni 10,5 milijuna KM.

Naime, zastupnici nisu dobili odgovore institucija na 10 pitanja koja su im ranije upućena, a koji su trebala stići najkasnije danas.

Odgovor je dostavio i direktor FUCZ Fahrudin Solak, a kako je potvrdio izaslanik Marić, član ovog parlamentarnog tijela, odgovor je stigao tijekom sjednice.

''Solakov papir je stigao naknadno, u koverti jedna rečenica da nije u mogućnosti da to uradi. Ja smatram da je i ne davanje odgovora i ovo ignorantsko ponašanje je svojevrsni odgovor. Oni ne poštuju Gornji dom, koji je na vrhu hijerarhijske ljestvice i time demonstriraju šta oni zapravo misli o institucijama i ovoj državi'', ocijenio je Marić.

 


Vijeće je do sljedećeg tjedna, odnosno do 20. svibnja, ostavilo rok za dostavu odgovora na pitanja, navodeći da neće odustati dok ne dobiju tražene informacije.

Marić navodi kako očekuje da i Zastupnički dom upriliči isto saslušanje koje nudi Ustav te naveo kako očekuje da će biti vrlo zanimljivo.

''Vidjet ćemo ko će doći, a tko neće, na to javno saslušanje, da mi malo demonstriramo ono što nam Ustav omogućava, a to je javno saslušanje koje će biti sigurno prvo u povijesti BiH'', rekao je Marić.

Naveo je kako mediji imaju više dokumentacije nego najviše zakonodavno tijelo u FBiH, odnosno Parlament.

''Vrlo je interesantno i da pokušaj da se usklade ugovori nije uspio, oni su ispravili dva ili tri ugovora, ali su zaboravili da ima jedan primjerak u banci koji se apsolutno ne slaže s ostalim primjercima ugovora i ono što mislim je to da gospođa Jelka Milićević, koja je šefica Federalnog stožera mislim da je vrlo važno da i ona da svoj iskaz'', rekao je Marić.

Kopirati
Drag cursor here to close