Pisat će žalbe

Adamović: Sud BiH odbio prijedlog za mjere zabrane uhićenima u akciji Registar

''Danas ćemo mi primiti ta rješenja u ponedjeljak će se najvjerojatnije pisati žalbe'', kazao je Adamović.
Vijesti / Politika | 11. 11. 2017. u 18:43 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sud Bosne i Hercegovine odbio je danas prijedlog Tužiteljstva BiH da se odrede mjere zabrane uhićenima u akciji "Registar" Kemalu Kačaporu, Predragu Kurtešu, Draganu Miokoviću i Enesu Masli, potvrdio je Feni odvjetnik Vlado Adamović.

''Meni su rekli da je prijedlog ocijenjen nepreciznim. Nije podnesen zakonom na predviđen način, odnosno zakonom na propisani način, tako da je sutkinja to odbila. Neće biti mjera zabrane međusobnog kontakta i oduzimanja putnih isprava odnosno zabrane putovanja'', kazao je Feni Adamović, odvjetnik prvoosumnjičenog Kemala Kačapora.

Dodao je da tužitelj ima prava žalbe, pa će se nakon toga vidjeti u kojem smjeru će ići ovaj proces.

''Danas ćemo mi primiti ta rješenja u ponedjeljak će se najvjerojatnije pisati žalbe'', kazao je Adamović.

Prvoosumnjičenom Kemalu Kačaporu bila je predložena mjera zabrane napuštanja zemlje i kontaktiranja s određenim osobama, dok je ostalima predložena mjera zabrane kontaktiranja s određenim osobama.

Osumnjičeni Predrag Kurteš, Kemal Kačapor, Dragan Mioković i Enes Maslo, koji su uhićeni u okviru akcije kodnog naziva "Registar", nakon odluke Suda BiH pušteni su jučer iz pritvora.

Federalna uprava policije po nalogu Tužiteljstva BiH uhitila je u četvrtak Predraga Kurteša, Kemala Kačapora, Dragana Miokovića i Enesa Maslu zbog postojanja osnova sumnje da su pribavili protupravnu imovinsku korist u iznosu od oko milijun KM u periodu od 2011. do 2014. godine.

Akcija kodnog naziva "Registar" inicirana je utvrđenim nepravilnostima u izvještaju o reviziji financijskih izvještaja federalnog MUP-a, koji je načinio ured za reviziju institucija u FBiH za 2013. godinu u pogledu uspostave Jedinstvenog centralnog matičnog registra FBiH od MUP-a FBiH, navedeno je iz Tužiteljstva.

Osumnjičeni su, u okviru organizirane kriminalne grupe, prethodno osmišljenim i usuglašenim zajedničkim djelovanjem, poduzeli mjere i radnje s ciljem zaključenja štetnog ugovora u vrijednosti od 2.155.000 KM za nabavku softverske i hardverske opreme radi uspostavljanja Jedinstvenog sistema centralnog matičnog registra FBiH, sa unaprijed dogovorenim dobavljačem i to provođenjem postupka pregovaranja bez objave javnog poziva, priopćeno je iz Federalnog MUP-a.

Ročište povodom prijedloga Tužilaštva BiH za određivanje mjera zabrane prema četvorici osumnjičenih, koji su uhapšeni u okviru akcije kodnog naziva "Registar", održano je danas u Sudu BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close