U Brčkom

Abdulah Iljazović, poznat po izjavi "kod mene je gram bio gram", osvojio mandat

''Samo da se zna, kod mene je gram bio gram. Poštenje prije svega", našalio se Iljazović.
Vijesti / Politika | 05. 12. 2020. u 18:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Abdulah Iljazović

Prema konačnim rezultatima koje je objavilo Središnje izborno povjerenstvo, kandidat Naroda i pravde Abdulah Iljazović osvojio je mandat u Skupštini Brčko distrikta.

Iljazović je osvojio 801 glas ili 31,86 posto, te je tako postao najmlađi izabrani zastupnik u Skupštini Brčko distrikta BiH ikad.

Kandidat NiP-a pažnju javnosti je osvojio nakon što je na društvenim mrežama objavljeno kako je prije tri godine bio optužen za trgovinu drogom.

Nakon objave na FB stranici "Raja sa biroa", Iljazović se zahvalio na "reklami", a potom je obrazložio kako je to očekivao i ranije.

"Znam da sam zeznuo situaciju i ne mogu pobjeći od toga. Vjerujem kako mogu pokazati da čovjek kada se okruži pravim ljudima može uraditi nešto što mu je bilo nezamislivo prije tri godine. Samo da se zna, kod mene je gram bio gram. Poštenje prije svega", našalio se Iljazović.

No, čini se kako građanima Brčkog njegova prošlost nije zasmetala. Ubrzo nakon toga njegovo ime je ponovno završilo u medijima, ovog puta jer je prijavio pokušaj krađe glasova, nakon čega je Centar za istraživačko novinarstvo razotkrio mrežu trgovaca glasovima u Brčkom.

Iljazović je prihvatio igru u kojoj će organizatori trgovine glasovima upasti u policijsku klopku, a sve je rezultiralo uhićenjem organizatora trgovine.

Kopirati
Drag cursor here to close