Ma tenk poslat i opleti ..

Zbog bubnjanja tenkovima strad'o Dino Merlin

Javni istup bubnjara Amara Češljara su nakon toga objavili svi utjecajni hrvatski mediji u BiH, nakon čega je uslijedio veliki broj kritika.
Vijesti / Politika | 13. 10. 2018. u 21:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ispad Amara Češljara, bubnjara bosanskohercegovačkog glazbenika Dine Merlina, koji je rekao da bi "poslao tenk" na Hrvate koji su u Mostaru prosvjedovali protiv Željka Komšića izabranog glasovima Bošnjaka u Predsjedništvo BiH kako bi predstavljao Hrvate, izazvao je zgražanje hrvatske javnosti u toj zemlji.

Nakon objave informacije o prosvjedima koje su potaknuli studenti protiv nametanja probošnjačkog političara hrvatskih korijena Željka Komšića za hrvatskog člana BiH Predsjedništva, u komentaru na jednome od sarajevskih portala oglasio se bubnjar Dine Merlina.

"Ma tenk poslat i opleti. Ovo je ba ludilo. Nema tu glave za razgovore", napisao je Češljar koga su mnogi podržali ali i kritizirali zbog objave.

Njegov su javni istup nakon toga objavili svi utjecajni hrvatski mediji u BiH, nakon čega je uslijedio veliki broj kritika.

U subotu je pak Češljar u dva odvojena nastojao uzmaknuti tvrdeći da je njegov stav bio odgovor nacionalistima.

"Komentar je važio za nacionaliste koji nisu dobro došli ni u jednu zemlju", napisao je Češljar i dodao kako se u BiH 'mnogi petljaju' te se dodatno zapetljao objašnjavajući što je mislio pišući komentar.

"Ovi koji su tu, općenito, tu zemlju ne smatraju kao svoju, a kao žive u njoj. Čast iznimkama naravno", napisao je bubnjar. Dodao je i kako glazbenik Dino Merlin nema nikakve veze s njegovim stavom.

Tri sata kasnije bubnjar Dine Merlina se predomislio pa je u novome mailu predložio hrvatskim medijima, koji su ga nakon toga ismijali, da objave kako je njegov profil hakiran.

"Nego kako se profili zaista hakiraju možda radi situacije nije loše upravo to objaviti ako se slažete?! Češljaru hakiran profil i to je sve", rekao je.

Nedugo nakon bubnjara oglasili su se i iz PR tima Dine Merlina koji se ogradio od bubnjara te ustvrdio kako nema nikakve veze s politikom, niti bilo kakvim javnim istupima s tim u svezi, prenosi Hina.

Nekoliko nevladinih udruga u Austriji, kako doznaje kroativ.at, zatražit će zabranu koncerta Dine Merlina planiranog za kraj studenoga.

Kopirati
Drag cursor here to close