Kažu da je imun

Trump se vratio u predizbornu kampanju, osjeća se ''moćnim'' nakon oporavka od COVID-a

"Svima ću vam dati veliki poljubac", rekao je Trump.
Vijesti / Politika | 13. 10. 2020. u 08:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Donald Trump vratio se u predizbornu kampanju skupom na Floridi, prvim nakon što je objavljeno da je obolio od COVID-19, te se na otvorenom pojavio ne noseći zaštitnu masku i hvaleći svoje poteze u borbi protiv pandemije koronavirusa.

Dolazeći na skup održan u zračnoj luci Sanford, Trump je bacao maske okupljenima i ponavljao kako se oporavio od COVID-19.

- Ja sam kroz to prošao. Kažu da sam imun. Osjećam se moćnim, rekao je Donald Trump tisućama pristaša koji su stajali jedni drugima rame uz rame, većinom ne noseći zaštitne maske.

- Svima ću vam dati veliki poljubac, rekao je Trump.

Trumpovim povratkom u kampanju počela su zadnja tri tjedna do izbora 3. studenoga, dok najnovije ankete pokazuju njegov sve veći zaostatak za protukandidatom, demokratom Joeom Bidenom u državama koje bi mogle donijeti prevagu na izborima.

Prvi skup planiran za ovaj tjedan, pokazao je da Trump nije promijenio pristup kampanji otkako se zarazio virusom.

- Želite li tamo ići, idite, rekao je okupljenima.

Kritičari su optuživali Trumpa da ne potiče okupljene na skupovima, pa čak ni osoblje Bijele kuće, na nošenje zaštitnih maski i poštivanje mjera socijalnoga distanciranja.

Najmanje 11 Trumpovih bliskih suradnika bilo je pozitivno na koronavirus, kojim se u SAD-u zarazilo više od 7,8 milijuna ljudi i od kojega je umrlo više od 214 tisuća, dok su milijuni ostali bez posla.

Trump pokušava promijeniti dinamiku predizborne utrke, za koju ankete provedene na nacionalnoj razini te u nekoliko država pokazuju da je gubi u odnosu na Bidena. Američki predsjednik mjesecima nastoji skrenuti pozornost javnosti s virusa i svoga pristupa pandemiji.

Kopirati
Drag cursor here to close