Politika je umijeće mogućeg

Što to čita Dragan Čović?

Prema slikama koje svakodnevno potpisuje HDZ BiH, Čović dane provodi u telefonskim razgovorima s političkim dužnosnicima u BiH i regiji, a suptilno poredane knjige pored laptopa imaju nam dati do znanja da Čović ponešto i pročita dok krati vrijeme.
Vijesti / Politika | 01. 04. 2020. u 10:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Otkad je u samoizolaciji, čelnik HDZ-a BiH u medijima je uglavnom preko fotografija o vlastitim dnevnim aktivnostima. Svaki dan tako nam donosi novu sliku, a svaka slika novu knjigu...

Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH susreo se 23. ožujka u Zagrebu s hrvatskim premijerom.

Tada je Andreju Plenkoviću prenio najbolje želje Hrvata iz BiH za brz oporavak Zagreba nakon potresa, da bi se nakon toga, po zakonu, našao u samoizolaciji.

Prema slikama koje svakodnevno potpisuje HDZ BiH, Čović dane provodi u telefonskim razgovorima s političkim dužnosnicima u BiH i regiji, a suptilno poredane knjige pored laptopa imaju nam dati do znanja da Čović ponešto i pročita dok krati vrijeme.

Ako ste slabijeg vida ili posjedujete slabije oko za detalje, evo popisa knjiga koje Dragan Čović, sudeći prema fotografijama, ovih dana konzumira:

"Sveti gral makroekonomike" - Pouke iz velike recesije Japana, autor Richard C. Koo

"Richard Koo opet uspijeva. Predstavljajući jedinstvenu teoriju o Velikoj ekonomskoj depresiji te recesiji Japana proteklih 15 godina, Koo nudi novi uvid u sadašnje probleme i u američkoj ekonomiji i u drugim ekonomijama svijeta. S mnogim biserima analitičke mudrosti, Sveti gral makroekonomike: Pouke iz velike recesije Japana moraju pročitati ekonomisti, tvorci politika i pojedinačni ulagači."
Nobuyuki Idei, Osnivač & CEO, Korporacija Quantum Leaps i bivši predsjednik uprave i CEO, Sony Corporation

Foto: PR / Dragan Čović kući

"Kako postati pun ideja?“, knjiga autora Velimira Sriće

Upravljanje kreativnošću, prvo izdanje, brzo je rasprodano usprkos ratu, zatvorenom i malom tržištu te rastućem siromaštvu hrvatskog pučanstva. Naklada od 6 000 knjiga imala golem odjek u studentskim, psihološkim, pedagoškim, menedžerskim i srodnim krugovima. Ovo izdanje namijenjeno je menadžerima, inventivnim pojedincima, učiteljima, odgajateljima, kreativcima…

"Uspjesi i promašaji" - Primjeri iz svjetskog biznisa, autor Robert F. Hartley

Veliki poslovni lideri uspijevaju izbjeći pogreške. Oni uspijevaju učiti od njih. Sada možete izaći i napraviti vlastite pogreške - i snositi posljedice - ili možete pročitati ovu knjigu i bezbolno otkriti tajne uspješne strategije upravljanja iz zabluda nekih stvarnih korporacija i poslovnih lidera u stvarnom životu.

Robert Hartley vas vodi u suđenja i nevolje vrhunskih kompanija kako biste ispitali krize s kojima su se rukovoditelji suočili, odluke koje su donijeli i rezultate, i dobre i loše, svojih postupaka. Iz ovih priča o nesmotrenim stjecanjima, strateškim poteškoćama, izgubljenim prilikama, neuspjelom vodstvu, Hartley vam daje praktične uvide i strateška načela koja će vas voditi prema vašem putu do uspjeha.

Foto: PR / Video sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH

Također, na slikama smo zamijetili i knjige "Političko komuniciranje" i "Liderstvo i ljudski resursi".

Očito je da prvi čovjek HDZ-a BiH suptilno želi dati do znanja da ga u ovim teškim trenucima ne zanima nikakva beletristika ili laganija zabavna štiva, nego baš naprotiv, putem ozbiljnih publikacija kao da nam želi pokazati da će se, nakon svega, vratiti još više potkovan znanjem iz liderstva, biznisa i ekonomije, te, svakako, s novim idejama o upravljanju ljudskim resursima.

A toplo se nadamo da će, nakon konzumiranja knjige Roberta F. Hartleya, krenuti putem uspjeha, a ne promašaja.

Kopirati
Drag cursor here to close