Kontra vlasti

Opozicija na ulicama Banja Luke

Zamjenik SDS Milan Radović rekao je kako žele bolju i pravedniju Republiku Srpsku.
Vijesti / Politika | 02. 10. 2021. u 18:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prosvjed pod nazivom "Stop gušenju! Za slobodnu Srpsku" organizirala su  Srpska demokratska stranka (SDS), Partija demokratskog progresa (PDP), Demokratski narodni savez (DNS), Socijalistička partija Srpske (SPS) i pokret Za pravdu i red Nebojše Vukanovića.

Prosvjednici su se okupili na Na Trgu Krajine u Banja Luci gdje im se, među ostalima, obratio Branislav Borenović, lider PDP-a.

''Svi se zajedno zaklinjemo da ćemo ovaj režim poslati u prošlost, ali i u zatvore, tamo im je mjesto. Točno za godinu dana je dan odluke. Ili oni ili mi'', poručio je Borenović.

Rekao je kako će vladajuće poslati ne samo u opoziciju nego u političku prošlost.

''A, Boga mi, veliki broj njih u zatvore jer tamo im je mjesto. Točno za godinu je dan odluke, da li otići ili ostati, da li živjeti u mraku ili svjetlosti. Ili oni ili mi'', poručio je Borenović.

Video: VELIKI NARODNI PROTEST || BANJALUKA UŽIVO

Zamjenik SDS Milan Radović rekao je kako žele bolju i pravedniju Republiku Srpsku.

''Ovakvu Republiku Srpsku u kojoj je rekordna zaduženost, u kojoj je narod doveden do prosjačkog štaba i najvećeg stepena korupcije, gašenja slobode medija, nestanka prava i pravde. narode hoćemo im dozvoliti da nastave ovako. Dosta je više", kazao je.

Prosvjed je počeo uz himnu Srbije "Bože pravde".

 

'Auto-prosvjed' zbog medijskog mraka i gušenja

U Banja Luci je uoči prosvjeda organizirana ''auto-litija'' s koje su predstavnici opozicije poslali poruku da "uvođenje medijskog mraka i korupcija moraju biti zaustavljeni" i pozvali građane da se "dolaskom na veliki narodni protest pridruže borbi za bolje i pravednije društvo", objavio je portal Buka.

Reagirao je savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Milan Tegeltija rekavši je da je SDS oskrnavio pravoslavlje kada je kolone automobila kojima je opozicija prošla kroz Banjaluku pred početak najavljenih protesta nazvao "auto litijama".

"Znaju li u SDS da su ovim priopćenjem oskrnavili pravoslavlje? Znaju li oni uopće šta znači litija", upitao je Tegeltija.

SDS je ranije u  priopćenju naveo da je u Banjaluci održana "auto litija".

Kopirati
Drag cursor here to close