Otvaranje Konfucijevog instituta

Proširuje se suradnja Republike Srpske i Kine

Bilo je riječi i o suradnji između Republike Srpske i Tjenđina, priopćeno je iz Kabineta entitetskog predsjednika.
Vijesti / Politika | 21. 01. 2018. u 15:19 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izrazio je danas zadovoljstvo povodom otvaranja Konfucijevog instituta pri Univerzitetu u Banjoj Luci, istaknuvši da će institut omogućiti još bolju suradnju u oblasti obrazovanja i kulutre između Republike Srpske i Kine.

Tijekom razgovara sa zamjenikom gradonačelnika Tjenđina Džaom Haisanom, Dodik je naglasio da je suradnja Republike Srpske sa Kinom na izuzetno visokom nivou, posebno u oblastima energetike i infrastrukture, te da se proširuje na kulturnom i obrazovnom planu.

Bilo je riječi i o suradnji između Republike Srpske i Tjenđina, priopćeno je iz Kabineta entitetskog predsjednika. Sastanku su prisustvovale i predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović i veleposlanica Kine u BiH Chen Bo.

Na Konfucijevom institutu, koji je danas otvoren pri Fakultetu političkih nauka u Banja Luci, studenti će moći besplatno pohađati tečajeve kineskog jezika, a najboljim polaznicima bit će osigurane posjete Kini, gdje će imati priliku za usavršavanje.

Osim toga, postoji mogućnost suradnje sa kineskim fakultetima i razmjena studenata, te učešće u zajedničkim projektima, radovima, objavljivanje radova u prestižnim kineskim časopisima.

Kopirati
Drag cursor here to close