Principijelno i jasno

Predsjednik HDZ-a 1990: Milanović je prijatelj BiH

“Ono što je najvažnije, a tiče se Hrvata u BiH i same BiH, poruke gospodina Milanovića i za vrijeme premijerskog mandata, ali i predsjedničkoj kampanji bile su vrlo jasne”, rekao je Cvitanović
Vijesti / Politika | 06. 01. 2020. u 22:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik HDZ-a 1990. Ilija Cvitanović rekao je kako je novoizabrani hrvatski predsjednik Zoran Milanović prijatelj BiH, te je izrazio je očekivanje kako će snažno podržavati jednakopravnost tamošnjih Hrvata, uključujući pravo da biraju svoje političkih predstavnika bez preglasavanja.

“Milanović će sigurno ostati zagovornik ravnopravnosti Hrvata u BiH i načela legitimnog političkog predstavljanja”, rekao je Cvitanović za mostarski portal Dnevnik. Pojasnio je kako su njegove poruke kao premijera i političara, ali i kandidata za predsjednika Hrvatske tijekom kampanje bile principijelne i jasne.

Čelnik druge najveće hrvatske stranke u BiH dodao je kako novi hrvatski predsjednik odlično poznaje odnose u toj zemlji, te da se jasno odredio prema izboru Željka Komšića koji je preglasavanjem Hrvata od brojnijih Bošnjaka došao na poziciju hrvatskog člana državnog vrha Bosne i Hercegovine.

“Ono što je najvažnije, a tiče se Hrvata u BiH i same BiH, poruke gospodina Milanovića i za vrijeme premijerskog mandata, ali i predsjedničkoj kampanji bile su vrlo jasne”, rekao je Cvitanović. Po njegovim riječima od Mihanovića očekuje i potporu bosanskohercegovačkom putu k Europskoj uniji.

”Milanović je prijatelj BiH, njezinog europskog puta i svih naroda i građana koji u njoj žive”, kazao je Cvitanović.

Kopirati
Drag cursor here to close