Nakon toliko godina ujedinjeni

Skup Srpske liste HNŽ-a: Ovo nam je možda zadnja prilika

''Nakon toliko godina srbi u Federaciji su se uspjeli ujediniti, a sve s ciljem kako bismo ostvarili što veći broj mandata", poručili su na predizbornom skupu Srpske liste koji je održan u četvrtak navečer u mostarskom naselju Bijelo Polje
Vijesti / Politika | 04. 10. 2018. u 20:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Poruka s ovoga skupa je da u nedjelju svi moramo izaći na izbore i iskoristiti naša demokratska prava i izglasati legitimnog predstavnika u HNŽ-u. Ali ne samo u našoj županiji nego i u svim županijama u Federaciji, jer na taj način jedino možemo doći u poziciju da sudjelujemo u vlasti u Federaciji i da zastupamo interese našeg naroda. Nismo zadovoljni dosadašnjim zastupanjem srpskog naroda od predstavnika koji su do sada bili birani i koji su do sada sudjelovali u vlasti i zbog toga mislim da je krajnje vrijeme da sve uzmemo u svoje ruke i da pokušamo doći do legitimnih predstavnika. Sigurno je da će to značiti našem narodu i sigurno da će se to osjetiti u budućem vremenu'', rekao je Radislav Tubić, nositelj Srpske liste za HNŽ, na središnjem predizbornom skupu Srpske liste koji je održan  u četvrtak navečer u mostarskom naselju  Bijelo Polje.

Foto: Bljesak.info / Radislav Tubić, nositelj Srpske liste za HNŽ

Boran Proćeta, izvršni tajnik SNSD-a za Federaciju,  načelnik općine Drvar i nositelj liste za Skupštinu Hercegbosanske županije rekao je da je jasna poruka da su se Srbi uspjeli nakon toliko godina ujediniti u Federaciji.

''Nakon toliko godina Srbi u Federaciji su se uspjeli ujediniti, a sve s ciljem kako bismo ostvarili što veći broj mandata u nacionalnim skupštinama odnosno u Domu naroda i ako Bog da iz Kantona 10 i jedan mandat u Federalnom domu što bi nam, nadam se omogućilo jedno mjesto u Federalnoj vladi. To sve s ciljem poboljšanja srpskog stanovništva u FBiH koji je na ivici dostojanstva u Federaciji'', rekao je Proćeta.

Foto: Bljesak.info / Boran Proćeta, izvršni tajnik SNSD-a za Federaciju,  načelnik općine Drvar i nositelj liste za Skupštinu HBŽ

Na novinarski upit  kako komentira Komišćevo da se mora zaustaviti osovina zla Čović - Dodik, da se Dodikovim Srbima ne smije dozvolit ulazak u vlast u Federaciji, rekao je da je njegova izjava suluda.

''Mi imamo čvrsta obećanja da nijedan Bošnjak ni Hrvat neće ući u Vladu Republike Srpske, ukoliko naš predstavnik pređe u Federalni zastupnički dom Federacije BiH, dok ne dobiju Srbi mjesto ministra u vladi Federacije. To je po meni sasvim logično i opravdano jer ukoliko mogu Hrvati i Bošnjaci imati mjesto u Vladi republike Srpske zašto i Srbi ukoliko budu participirali u tom obimu u kantonalnim skupštinama i domu naroda ne bi imali i u vladi federacije BiH. Komšićeva izjava po meni je suluda'', zaključio je.

Šaljući poruku Srbima u Federaciji, rekao je da je ovo možda zadnja prilika za ujedinjenje.

''Ozbiljno shvatite da je ovo nama možda i zadnja prilika kad smo se već ujedinili. Masovno izađite na izbore, podržite srpsku listu i time omogućite izbor što većeg broja srpskih predstavnika u županijske skupštine, odnosno u Dom naroda čime bismo se ravnopravno borili za poboljšanje položaja Srba u Federaciji'', rekao je Proćeta.

Proćeta je u kratkim crtama je predstavio koordinaciju i pozvao sve na glasovanje.

''Glasovanje je jedini način da srpski narod se pomakne s mjesta. Posljednjih 20 godina mi stojimo na jednom mjestu, sve je isto samo možemo reći da se sigurnosna situacija popravila, ali sve ostalo je isto. Mi ćemo se potruditi na taj način srpskome narodu ponuditi listu da ovaj put ima način da se opredijele za Srpsku listu za svoje predstavnike koji će zastupati srpski narod, a ne neke političke subjekte koji su došli na listu", kazao je Dušan Golo, iz Koordinacije srpskih udruženja Mostara.

Foto: Bljesak.info / Centralni predizborni skup Srpske liste iz HNŽ-a u kod Crkvenog doma u Bijelom polju

'Moja poruka je 'Srpska lista'. Ona govori sama po sebi, kad smo zajedno možemo sve, pojedinačno ne možemo ništa. Ovo je jedan trenutak, iako je netko izmislio ili ne izmislio, iako smo se opredijelili za 'Srpsku listu' govori o zapravo teškom položaju Srba, asocira evo da kažem na Kosovo. Ne u sigurnosnom smislu, ali u smislu našeg nestajanja, onda govori da moramo, naprosto moramo to uraditi. Nema nam važnijeg posla nego ova dva-tri dana ostavit se svih drugih poslova. Nema važnijeg posla nego uzet olovku i zaokružit 'Srpsku listu'', poručio je treći s ove liste Petar Sredanović iz Ravnog.

Nakon prigodnog obraćanja kandidata, uslijedilo je druženje uz roštilj, piće i glazbu kod Crkvenog doma u Bijelom polju.

Kopirati
Drag cursor here to close