Lijepe riječi pale u Mostaru

Na pomolu nova ljubav između SDA i HDZ-a?

"Svaka buduća suradnja će biti bazirana na jasnom programu, nećemo reći difuzne stavove. Bit će precizno", izjavio je Izetbegović.
Vijesti / Politika | 30. 11. 2018. u 17:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, nakon sastanka s Draganom Čovićem i delegacijom HDZ-a u Mostaru kazao je da te dvije stranke imaju obavezu da budu zajedno.

"HDZ i SDA su dugo koalicijski partneri. Predstavljaju dva naroda u BiH. SDA je dobila podršku relativne većine Bošnjaka, a HDZ apsolutnu većinu Hrvata. Imamo obvezu da idemo zajedno", poručio je Izetbegović.

On je kazao da ove dvije stranke predstavljaju spregu koja drži stabilnost u državi.

"Kraj mandata je proizveo 70.000 radnih mjesta, pregovore oko MAP-a, pregovore s EU. Stvorili smo pretpostavke da FBiH predstavimo kao najveće gradilište na Balkanu. To se dogodilo. To nisu obećanja", poručio je Izetbegović.

"Svaka buduća suradnja će biti bazirana na jasnom programu, nećemo reći difuzne stavove. Bit će precizno", izjavio je Izetbegović.

Kazao je Izetbegović da će SDA ponuditi program s tri ključna elementa.

"Mir, stabilnost i sigurnost BiH i na Balkanu. Reforme na EU putu, pozivat će se na poglavlja i masovna izgradnja. To može stvoriti pozitivnu spiralu. Možemo imati najbolji mandat ako budemo imali zrelosti i pameti", poručio je Izetbegović.

Foto: Bljesak.info / Sastanak HDZ-a BiH i SDA danas u Mostaru

On je kazao i to da je za SDA prihvatljivo sve što je bazirano na Ustavu, presudama Suda za ljudska prava, EU konvencijama.

Istaknuo je kako je loša percepcija da između naroda postoje problemi, konkretno između hrvatskog i bošnjačkog, te da je politika ta koja uvlači narode i građane.

"Politika stvara nervoze", izjavio je on.

Kopirati
Drag cursor here to close