'Bijela Europa'

Hrvatska diplomatkinja Mađarević tvrdi da joj je profil na Facebooku hakiran

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH reagiralo je u petak te je Elizabetu Mađarević pozvalo na razgovor.
Vijesti / Politika | 17. 08. 2019. u 14:50 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prva tajnica veleposlanstva Republike Hrvatske u Berlinu Elizabeta Mađarević tvrdi kako je njezin Facebook profil, na kojem su objavljivani rasistički i ksenofobni stavovi, hakiran, prenosi Hina pisanje Fenixa, iseljeničkog magazina na hrvatskom jeziku koji izlazi u Frankfurtu. 

"Moj profil je hakiran i začuđena sam onim što se prenosi. Ja u svemu na službenim dužnostima dijelim politiku Vlade RH. Nitko me od novinara nije zvao ni pitao za tu izjavu", rekla je Mađarević u izjavi za Fenix Magazin. 

Ona je izjavila kako se nalazi na odmoru izvan Hrvatske te kako joj trenutno ne pada na pamet ništa drugo osim podizanja tužbe protiv "onih koji šire neistinu". 

Mađarević smatra kako cilj napada nije ona nego Vlada RH i novi ministar vanjskih poslova Goran Grlić-Radman, koji je donedavno obnašao funkciju veleposlanika u Berlinu. 

Kako je prenio portal Index.hr, prva tajnica hrvatskog veleposlanstva u Berlinu na svom profilu na Facebooku širi rasističke stavove, piše o "bijeloj Europi" i o tome kako je samo takva Europa "čista", širi antimigrantske teze i napada prava LGBT zajednice. 

Ona je na svom profilu, pored ostalog, kritizirala i njemačku kancelaku Angelu Merkel zbog njezine politike prema izbjeglicama. 

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH reagiralo je u petak te je Elizabetu Mađarević pozvalo na razgovor.

Kopirati
Drag cursor here to close