SARS-CoV-2

Herceg: Čim mi simptomi to dopuste, organizirat ću online sjednice Vlade

"Ovo doživljavam kao još jedan izazov pred kojim sam se našao, slušam upute liječnika i vjerujem kako ću se uskoro vratiti svakodnevnim obvezama", kazao je premijer Herceg.
Vijesti / Politika | 22. 07. 2020. u 14:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nevenko Herceg, premijer Hercegovačko-neretvanske županije, u petak se priopćenjem obratio javnosti s informacijom da je pozitivan na koronavirus, a testirao se odmah nakon što je osjetio simptome nevidljivog neprijatelja s kojim se bori čitavo čovječanstvo.

"Kolega Donko Jović i ja rezultate testova dobili smo u petak, ovih nekoliko dana izloženi smo tim očekivanim simptomima i postupajući odgovorno, odmah smo se izolirali, a u skladu s uspostavljenim protokolom postupanja i izravnim uputama naših liječnika, u četrnaestodnevnoj samoizolaciji su i naši kolege s kojima smo imali izravne kontakte. Zasad među njima nema pozitivnih, odnosno nema simptoma, ali moramo biti oprezni. Operativne dužnosti preuzimaju kolege koji nisu bili prioritetni kontakti ili, iz ovoga ili onoga razloga, nisu radili protekla dva tjedna. Čim mi simptomi dopuste, maksimalno ću se posvetiti obvezama i organizirati online sjednice Vlade kako tekuće obveze ne bi čekale, prije svega naše dužnosti u vezi s provedbom odredbi županijskog "koronazakona" i pomoći našem gospodarstvu i ustanovama", kazao je Herceg u intervju za Večernji list, dodavši kako koronu doživljaja kao još jedan izazov pred kojim se našao.

Podsjetimo, osim Hercega i Jovića na koronavirus su pozitivni i predsjednik HDZBiH Dragan Čović, te liječnica Diana Zelenika, bivša zastupnica HDZ-a 1990 u Parlamentu Bosne i Hercegovine. Ministar MUP-a HNŽ Slađan Bevanda i direktor ZZO HNŽ Rade Bošnjak imaju negativan test.

Svi novooboljeli epidemiološki su obrađeni, a njihovi kontakti se obrađuju.

Kopirati
Drag cursor here to close