Kolinda u Izraelu

Grabar-Kitarović: BiH je pod kontrolom militantnog islama

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović je 2017. godine izjavila da u Bosni i Hercegovini postoje radikalne grupe.
Vijesti / Politika | 30. 07. 2019. u 19:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović je tijekom posjete Izraelu kazala da je Bosna i Hercegovina pod kontrolom militantnog islama, prenosi hrvatski portal Index.hr.

Tijekom razgovora s predsjednikom Izraela, Reuvenom Rivlinom, Grabar-Kitarović je rekla kako njena zemlja trpi zbog migrantskog problema, za koji je kazala kako nije sasvim sličan u velikom dijelu Europe.

Predsjednica Hrvatske je Rivlinu rekla da razlikuje migrante od izbjeglica, i dodala kako je Hrvatska spremna pružiti azil izbjeglicama, ali i kako migranti koji traže bolji način života moraju poštovati međunarodne granice. Migranti zapravo ne žele ostati u Hrvatskoj, rekla je, nego samo doći do Njemačke, prenosi Al Jazeera Balkans.

Iako gotovo svi tvrde da su sirijske izbjeglice, većinom su zapravo afrički ili pakistanski migranti, koji se pokušavaju probiti preko granice iz Bosne i Hercegovine, za koju je Grabar-Kitarović rekla kako je vrlo nestabilna i kako su je u određenom pogledu preuzeli ljudi povezani s Iranom i terorističkim organizacijama, prenio je Jerusalem Post.

Izraelski list je prenio kako je predsjednica Hrvatske kazala da je BiH danas pod kontrolom militantnog islama, koji je dominantan u određivanju stavova, dodavši da su neki vrlo nasilni te provaljuju ljudima u domove. "Problem je u tome da se izbjeglice zanemaruje."

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović je 2017. godine izjavila da u Bosni i Hercegovini postoje radikalne grupe.

Isprika Jadranke Kosor

U utorak navečer stigla je i prva reakcija iz Hrvatske na istup Kolinde Grabar-Kitarović.

''Isprike susjednoj i prijateljskoj Bosni i Hercgovini. Svim narodima'', napisala je na svom službenom profilu na Twitteru bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor.

Kopirati
Drag cursor here to close