Jeste li znali?

20 godina smo članovi Vijeća Europe

Tim povodom organiziran je Okrugli stol na temu suradnje Bosne i Hercegovine i Vijeća Europe tijekom dva desetljeća.
Vijesti / Politika | 13. 05. 2022. u 12:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stalno predstavništvo Bosne i Hercegovine pri Vijeću Europe u Strazburu obilježilo je 12. svibnja 20 godina članstva Bosne i Hercegovine u Vijeću Europe.

Tim povodom organiziran je Okrugli stol na temu suradnje Bosne i Hercegovine i Vijeća Europe tijekom dva desetljeća.

Okrugli stol je otvorio stalni predstavnik Bosne i Hercegovine pri Vijeću Europe veleposlanik Ivan Orlić, a sudjelovali su zamjenik glavnog tajnika Vijeća Europe Bjorn Berge, generalni tajnik Parlamentarne skupštine Vijeća Europe Despina Chatzivassiliou-Tsovilis, tajnik Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe Andreas Kiefer, direktor Odjela za programe u Vijeću Europe Verena Taylor, prvi veleposlanik Bosne i Hercegovine pri Vijeću Europe Igor Gaon i veleposlanik Europske unije pri Vijeću Europe Meglena Kuneva.

Tom prigodom su analizirani izazovi koji se nalaze pred Bosnom i Hercegovinom u provedbi preporuka Vijeća Europe u oblasti ljudskih prava, demokratskih standarda i vladavine zakona.

U sklopu obilježavanja 20. obljetnice članstva BiH u Vijeću Europe na travnjaku ispred ulaza u zgradu Vijeća Europe drvo prijateljstva zasadili su glavni tajnik Vijeća Europe Marija
Pejčinović-Burić i veleposlanik Ivan Orlić.

Kopirati
Drag cursor here to close