Posljedice jakog vjetra

ŽZH: Oštećene kuće i dvorana, vatrogasci uklanjali stabla s prometnica

Jak vjetar stvorio je probleme na području ŽZH, a vatrogasci su tijekom protekle noći i jutra imali pune ruke posla.
Vijesti / Flash | 06. 02. 2020. u 10:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vatrogasci na području Županije Zapadnohercegovačke imali su više tehničkih intervencija tijekom srijede navečer i četvrtka ujutro, a sanirali su štetu nastalu uslijed jakog vjetra.

Stabla na prometnicama, oštećene kuće

Tri pripadnika Profesionalne vatrogasne postrobe Grada Širokoga Brijega s jednim vozilom su u srijedu od 20:00 do 21:30 sati u naselju Oklaji uklanjali stablo koje je uslijed jakog vjetra palo na kuću prilikom čega je nastala manja materijalna šteta, potvrđeno je za Bljesak.info iz Operativnog centra civilne zaštite ŽZH.

Iste večeri od 22:10 do 23:20 sati tri širokobriješka vatrogasca i jedan pripadnik Gorske službe spašavanja Široki Brijeg su u selu Knešpolje uklanjali bor s magistralne ceste M-6.1 koji je pao uslijed jakog vjetra.

Pune ruke posla u srijedu navečer imali su i vatrogasci u Posušju.

Od 18:30 do 19:55 sati dva pripadnika PVP Posušje s jednim vozilom su izašli na tehničku intervenciju na pomoćni teren stadiona Mokri dolac na kojem je jak vjetar uništio krov na istočnoj tribini te bočni zid.

Od 19:00 do 19:45 sati dva posuška vatrogasca su na lokalitetu Bakule, na cesti Posušje - Rakitno, uklanjali stablo koje je uslijed jakog vjetra palo na prometnicu. U isto vrijeme su dva vatrogasca u mjestu Čitluk, na cesti Posušje - Vir, također uklanjali stablo s prometnice.

U četvrtak ujutro od 6:00 do 7:00 sati dva posuška vatrogasca su uklanjali stablo koje je uslijed jakog vjetra palo na prometnicu na lokalitetu Bage.

Vatrogasci u Ljubuškom tijekom srijede su imali jednu tehničku intervenciju. U 21:00 sat su u mjestu Donji Studenci uklanjali stablo s prometnice.

Kako doznaje Bljesak.info, jak vjetar oštetio je i dio krova Gradske sportske dvorane u Ljubuškom.

Foto: Javna ustanova  / Oštećen krov Gradske sportske dvorane u Ljubuškom

Prema izvještaju Operativnog centra civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke, vatrogasci u Grudama nisu imali tehničkih intervencija tijekom srijede i četvrtka ujutro.

Operativni centar je u srijedu u 17:25 sati zaprimio dojavu s privatnog broja D.L. da je jak vjetar pokidao crijep s krova obiteljske kuće u mjestu Gornji Gradac.

Četiri požara

Što se tiče požara, na području ŽZH su tijekom srijede evidentirana četiri.

Dva širokobriješka vatrogasca su u srijedu od 17:50 do 18:30 sati gasili požar u mjestu Privalj gdje je opožareno oko 2.000 četvornih metara šume i travne.

U Ljubuškom su tri vatrogasca od 16:20 do 17:30 sati gasila požar u mjestu Otok gdje je izgorjelo oko 1.000 četvornih metara trave i niskog raslinja. Od 20:30 do 21:20 sati četiri vatrogasca s dva vozila su gasila požar u mjestu Crnopod gdj je izgorjelo oko 1.000 četvornih metara trave i niskog raslinja, potvrđeno je za Bljesak.info iz Operativnog centra civilne zaštite ŽZH.

Četiri grudska vatrogasca su u srijedu od 18:00 do 20:00 sati gasila požar u Sovićima gdje je izgorjelo oko 2.000 četvornih metara trave i niskog raslinja.

Kopirati
Drag cursor here to close