Sjednica

ZHŽ proglasila stanje prirodne nesreće

351 osoba na području ZHŽ-a zaražena koronavirusom.
Vijesti / Flash | 27. 08. 2020. u 15:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada ZHŽ prihvatila je na današnjoj sjednici prijedlog Stožera civilne zaštite ZHŽ -a i proglasila stanje nesreće prouzrokovane neposrednom opasnošću od širenja zarazne bolesti koronavirusa (COVID-19).

''Smisao proglašenja stanja opasnosti jeste da se svi potencijali i sve službe, od ministarstava, tijela uprave, lokalnih stožera do onih organizacija na području naše Županije s kojima Uprava civilne zaštite ima ugovor o zajedničkom djelovanju u slučaju potrebe spašavanja ljudi i materijalnih dobara, stave u funkciju'', pojasnio je predsjednik Vlade ZHŽ Zdenko Ćosić.

U protekla 24 sata, županija ZHŽ ima 49 novooboljelih osoba, što znači da je ukupno 351 osoba na području ove županije zaražena korona virusom. Kako je kazao  ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi ZHŽ-a Tomislav Pejić 14 osoba se oporavilo, a nije zabilježen ni jedan smrtni slučaj uzrokovan korona virusom.

Također, razmatrat će se odluka o reduciranju, pa i ukidanju svadbenih, ali i svih drugih svečanosti koje su najveći izvor ne zaraze, nego širenja zaraze korona virusom, priopćeno je na službenoj stranici Vlade ZHŽ .

Sukladno ovoj Odluci zadužuje se Županijski stožer civilne zaštite ZHŽ-a u skladu s važećim zakonskim propisima preuzme sve aktivnosti oko koordinacije i rukovođenja akcijama zaštite i spašavanja na ugroženom području, priopćeno je iz Vlade ZHŽ .

Kopirati
Drag cursor here to close