Uprava civilne zaštite ŽZH

ŽZH: Krajem mjeseca zajednička vježba gorskih službi spašavanja

Na sastanku je dogovoreno da se u sklopu programa održi zajednička vježba Gorskih službi spašavanja.
Vijesti / Flash | 08. 02. 2018. u 12:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info  / Vježba GSS-a Široki Brijeg

U sjedištu Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke u Grudama održani su sastanci s pročelnicima Gorskih službi spašavanja Grude, Ljubuški, Posušje i Široki Brijeg, te s rukovoditeljima gradske/općinskih službi civilne zaštite u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke Drago Martinović upoznao je pročelnike Gorskih službi spašavanja Grude, Ljubuški, Posušje i Široki Brijeg, županijskih službi za spašavanje s visina i nepristupačnih terena, s prijedlogom programa obilježavanja 1. ožujka Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite FBiH.

Na sastanku je dogovoreno da se u sklopu programa održi zajednička vježba Gorskih službi spašavanja.

''U zajedničkoj vježbi sudjelovat će pripadnici Gorskih služba spašavanja iz Širokog Brijega, Ljubuškog, Posušja i Gruda. Vježba će biti održana u 26. veljače u Ljubuškom gdje će istog dana biti održana i svečana sjednica Županijskog stožera civilne zaštite'', izjavio je za Bljesak.info Drago Martinović, ravnatelj Uprave civilne zaštite ŽZH.

Foto: Uprava civilne zaštite ŽZH / Sastanak u Upravi civilne zaštite ŽZH s predstavnicima Gorskih službi spašavanja

''Mi u Upravi civilne zaštite ćemo u ovoj godini nastaviti pomagati vaš rad kroz opremanje, obuku, odlaske na seminare, kao i pokrivati ostale troškove koji nastanu u akcijama zaštite i spašavanja onoliko koliko budemo u mogućnosti. Od početka ove godine osigurali smo pripadnike vaših službi i to ćemo nastojati činiti i u godinama koje su pred nama'', rekao je, između ostalog, ravnatelj Martinović.

Jedna od točaka dnevnog reda sastanka održanog s rukovoditeljima gradske/općinskih službi civilne zaštite općina Grude, Ljubuški i Posušje i Grada Širokog Brijega bila je obilježavanje 1. ožujka Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite FBiH.

''U ime svojih kolega zahvaljujem Upravi na organiziranju Međunarodnog dana civilne zaštite jer je to prigoda da između ostalog zahvalimo onima koji su dali i daju doprinos sustavu zaštite i spašavanja u našim jedinicama lokalne samouprave'', rekao je Željko Vukoja, pomoćnik gradonačelnika Širokog Brijega za civilnu zaštitu.

U sklopu programa obilježavanja 1. ožujka Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite FBiH osim zajedničke vježbe Gorskih službi spašavanja bit će održana Svečana sjednica Županijskog stožera civilne zaštite.

Kopirati
Drag cursor here to close