PR vs. PR

Zvizdićev ured izmislio izjave Petrova o trećem entitetu

Vijesti / Flash | 07. 02. 2017. u 16:40 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov u posjetu je Bosni i Hercegovini. Nakon službenog sastanka s Denisom Zvizdićem, predsjedateljem Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Ured predsjedatelja je poslao službeno priopćenje u kojem stoje navodi koje Božo Petrov nije izjavio, a koji se tiču teme stvaranja novog entiteta u BIH", kažu za Bljesak.info iz Ureda za odnose s javnošću Mosta NL.

Razgovor s predsjedateljem Vijeća ministara Zvizdićem je bio jako konstruktivan, no Božo Petrov ni u jednom trenutku se nije izjasnio za ili protiv trećeg entiteta budući da to nije bio fokus razgovora.

Kao predsjednik Hrvatskog sabora Petrov je istaknuo da podupire BiH na njezinom europskom putu te da se zalaže za federalizaciju koja će biti temelj za jednakopravnost triju naroda.

Naročitu je pažnju posvetio izmjenama izbornog zakona, prema odluci Ustavnog suda BIH, a koje Hrvatima konačno trebaju omogućiti vraćanje glasačkog prava u ustavne okvire i izbor legitimnih predstavnika u vlasti sukladno Daytonskom sporazumu čiji je Hrvatska supotpisnik.

"Iz pozicije Predsjednika hrvatskog Sabora Božo Petrov smatra da bi bilo neumjesno da on kao političar susjedne države sudjeluje u razgovoru oko unutarnjih političkih tema BIH no oko pitanja koja se tiču ravnopravnosti Hrvata u BIH, i Daytonskih kategorija kakva je legitiman izbor predstavnika sukladno odredbi Daytona o konstitutivnosti naroda Hrvatska svakako treba imati jasan stav", stoji na kraju ispravke netočnosti koji su se pojavili u bh. medijima.

Kopirati
Drag cursor here to close