Značaj EU i NATO puta

Zvizdić-Yee: Amerika podržava reformske procese u BiH

Vijesti / Flash | 03. 09. 2015. u 09:29 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić primio je zamjenika pomoćnika državnog tajnika SAD iz Ureda za europske i euroazijske poslove Hoyta Yeea i veleposlanicu SAD u BiH Maureen Cormack.

Predsjedavajući Zvizdić je upoznao goste o aktualnoj ekonomskoj i političkoj situaciji u BiH i rekao da su ciljevi Vijeća ministara BiH ekonomski razvoj, vladavina prava i stabilnost Bosne i Hercegovine.

Istaknuo je značaj europskog i NATO puta i naglasio da je usvojena reformska agenda, koja je bila preduvjet za stabilnu i funkcionalnu zemlju i što je značajno za BiH na putu ka Europskoj uniji.

Zamjenik pomoćnika državnog tajnika SAD Hoyt Yee je pohvalio vidljiv napredak koji je postiglo Vijeća ministara u vrlo kratkom vremenskom razdoblju. Rekao je da SAD podržavaju reformske procese u BiH i naglasio da prilika, koju je EU pružila BiH aktiviranjem Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, treba biti iskorištena.

On je pohvalio intenzivnu suradnju sa zemljama regije i pozdravio usvajanje reformske agende i Zakona o radu u Federaciji BiH, naglasivši da će to omogućiti jačanje ekonomije, dinamičnije tržište radnih mjesta i otvoriti pristup novim grant i kreditnim sredstvima, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Predsjedavajući Zvizdić je rekao da je aktivacija MAP-a jedan od ključnih prioriteta, jer znači unutarnju i vanjsku stabilnost BiH, što je važan preduvjet za dolazak stranih investitora.

Kopirati
Drag cursor here to close