Želite li?

Zvizdić: Više od 80 posto građana želi u EU

Vijesti / Flash | 12. 05. 2016. u 09:43 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Odluka o dostavljanju Upitnika kao slijedeći korak koji vodi k stjecanju statusa kandidata, za EU predstavlja proceduralni korak, ali za moju državu i njene građane, koji dominantno i u postotku većem od 80 posto žele članstvo u EU, predstavlja strateški važan korak k daljnjoj stabilizaciji i sveukupnom ekonomskom i društvenom prosperitetu'', rekao je predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić u Strasbourgu Komitetu za vanjske poslove Europskog parlamenta (AFET).

Zvizdić je rekao kako je pristupanje Europskoj uniji glavni vanjskotrgovinski prioritet BiH te kako su na svim razinama vlasti uložili značajne napore na ispunjavanju uvjeta koji stoje pred Bosnom i Hercegovinom na njezinom europskom putu.

Najavio je kako će ''u vrlo skorom razdoblju finalizirati preostala dva uvjeta; adaptaciju SSP-a i finalizaciju rješenja mehanizma koordinacije''.

''Dosadašnji stupanj realizacije planiranih mjera govori o kredibilnoj implementaciji Reformske agende pri čemu bilježimo ispunjenje više od 50 posto mjera iz nadležnosti Vijeća ministara BiH, a na razini entiteta ovaj stupanj implementacije iznosi 33 posto'', rekao je Zvizdić europskim zastupnicima.

Kao najznačajnije strategije je istaknuo Strategiju za reformu sektora pravde, Strategiju za borbu protiv terorizma te Strategiju za borbu protiv korupcije.

''Želim naglasiti da je kredibilna provedba reformskih mjera u protekloj godini rezultirala time da su svi vitalni ekonomski i socijalni parametri u BiH u porastu'', rekao je Zvizdić, te da dosadašnje statistike pokazuju da se isti trend nastavlja i ove godine.

Kopirati
Drag cursor here to close