Ide svojom dinamikom

Zvizdić: Proces pripreme odgovora na Upitnik i nemamo nikakve rokove

Vijesti / Flash | 12. 05. 2017. u 13:12 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić ocijenio je danas na press-konferenciji u Sarajevu da proces pripreme odgovora na Upitnik Europske komisije ide svojom dinamikom, napominjući da Evropska komisija nije dala nikave rokove.

''Europska komisija nije dala rokove Bosni i Hercegovini za pripremu odgovora na pitanja, ona je samo rekla da ih ne bismo trebali slati prije kraja svibnja 2017. godine. Mi smo, da bismo uozbiljili to pitanje i uozbiljili sve institucije na svim razinama, govorili o orijentacijskom roku da to treba biti u prvih šest mjeseci ove godine, po mogućnosti do kraja svibnja'', istaknuo je Zvizdić.

Dodao je kako misli da je takva odluka Vijeća ministara BiH, na neki način, značajno ubrzala rad svih institucija.

Po njegom riječima sve institucije, osim Vlade Republike Srpske, pripremile su i u jedinstveni informacijski sustav dostavile svoj dio odgovora u roku kako je to od njih zatraženo.

Istaknuo je da Europska komisija posebno inzistira na kvaliteti, a ne na brzini odgovora.

''Mi ćemo se isključivo posvetiti kvaliteti odgovora, a treba imati u vidu da je riječ o više od 20.000 stranica koje se trebaju prevesti na engleski jezik'', napomenuo je Zvizdić.

Dodao je da proces pripreme odgovora ide svojom dinamikom, ''formirana su sva tijela Mehanizma koordinacije“.

''Očekujemo da i Republika Srpska dostavi svoje odgovore u jedinstveni informacijski sustav, jer bi to značajno ubrzalo kompletnu proceduru. U sljedećih 30 dana očekujem da ćemo imati i odgovarajući odgovor u vezi s prevođenjem naših odgovora i slanjem Europskoj komisiji'', zaključio je Zvizdić.

Kopirati
Drag cursor here to close