Politika

Zvizdić obećao Vatikanu Zakon o vjerskim praznicima

Vijesti / Flash | 06. 06. 2015. u 11:38 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i njegovi zamjenici, ministri Mirko Šarović i Vjekoslav Bevanda razgovarali su danas s državnim tajnikom Svete Stolice, kardinalom Pietrom Parolinom.

Zvizdić je rekao da je dolazak pape Franje izuzetno važan događaj za Bosnu i Hercegovinu jer donosi poruku mira, suživota i tolerancije.

Predsjedatelj Zvizdić je upoznao kardinala Parolina s aktualnom političkom i ekonomskom situacijom u BiH i istaknuo da je BiH opredijeljena za europske integracije.

Zahvalio se Svetoj Stolici na podršci koju kontinuirano daje Bosni i Hercegovini. Upoznao je kardinala Parolina s procedurom usvajanja Zakona o vjerskim praznicima i rekao da postoji suglasnost svih konfesionalnih zajednica i da će vrlo brzo biti stavljen na usvajanje.

Kardinal Parolin je rekao kako je radostan zbog posjete Bosni i Hercegovini i izrazio nadu da će Papin pohod pomirenja i mira ostaviti dubok trag u izgradnji suživota i dijaloga.

Tijekom razgovora potvrđeni su izuzetno dobri bilateralni odnosi Svete Stolice i Bosne i Hercegovine. Sastanku su, između ostalih, prisustvovali i veleposlanica BiH u Vatikanu, Slavica Karačić i apostolski nuncij u BiH, monsinjor Luigi Pezzuto, priopćeno je iz Zvizdićeva Ureda.

Kopirati
Drag cursor here to close