Posjeta

Zvizdić ide u Beograd kod Vučića

Vijesti / Flash | 16. 01. 2017. u 13:49 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''S ciljem nastavka dijaloga i jačanja dobrosusjedske saradnje dvije države, predsjedatelj vijeća ministara Denis Zvizdić je prihvatio poziv premijera Republike Srbije Aleksandra Vučića da službeno posjeti Republiku Srbiju sljedećeg ponedjeljka'', priooćeno je iz Vijeća ministara

Istodobno, dopredsjednik srbijanske vlade Rasim Ljajić kazao je, u intervjuu za Dnevni avaz, da je Vučić i daje na stajalištu da su ključ regionalne stabilnosti odnosi između Bošnjaka i Srba.

"Morao bi se iznaći modalitet tog iskrenog dijaloga koji bi vodio rješavanju ključnih političkih problema", kazao je Ljajić koji tvrdi kako je Vučić iskren kada to zagovara.

Hina pak piše kako, realizira li se najava o Zvizdićevu odlasku u Beograd 23. siječnja, to biti prvi službeni susret premijera dvije zemlje nakon zajedničke sjednice dvije vlade održane u Sarajevu još u studenom 2015. godine.

Odnose dvije države od tada su opteretile političke napetosti izazvane uglavnom nekritičkom potporom Beograda vlastima Republike Srpske odnosno predsjedniku tog entiteta Miloradu Dodiku.

Zbog toga je ponovo došao u pitanje službeni posjet srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića Sarajevu ranije najavljivan za veljaču.

Nikolić je 9. siječnja u Banja Luci sudjelovao na obilježavanju neustavnog praznika, dana RS, a tada je kazao kako dijeli snove "svog brata Mileta" o što bližim vezama RS i Srbije.

Za razliku od Nikolića, Vučić je ove godine izbjegao dolazak u Banju Luku i suzdržao se od komentiranja obilježavanja 9. siječnja.

Kopirati
Drag cursor here to close