Slovenija nas podržava

Zvizdić i Cerar: Putovi BiH za EU moraju ostati otvoreni

Vijesti / Flash | 10. 04. 2017. u 11:00 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slovenija je bila i ostaje prijatelj Bosne i Hercegovine - podcrtao je danas predsjednik Republike Slovenije Miroslav Cerar, nakon sastanka s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem, istaknuvši da Slovenija želi podržati ekonomski, socijalni, kao i razvoj BiH u svim drugim sektorima, a posebno na njenom putu k Europskoj uniji (EU) i NATO-u.

Slovenski premijer je podvukao da je BiH, kao i Slovenija, europska država te da su obje dio jedne velike europske obitelji.

''Zbog toga putovi BiH za EU moraju ostati otvoreni'', kazao je Cerar.

Predsjedavajući Zvizdić je potvrdio odlične odnose s prijateljskom Slovenijom koja, kako je rekao, dugi niz godina pokazuje izraziti nivo razumijevanja prema stanju u BiH i njenim potrebama.

Napomenuo je da je fokus današnjih razgovora bio na podršci Slovenije u pogledu europskog puta BiH te podsjetio da je naša zemlja uvijek mogla računati na slovensku podršku i pomoć.

Također je istaknuo da je ova posjeta jedan od vidova unaprjeđenja regionalne suradnje i poruke koju žele poslati s ovog mjesta, a to je očuvanje mira i stabilnosti u regiji zapadnog Blakana te postizanje ubrzanijeg tempa integracije zapadnog Balkana u EU.

Kopirati
Drag cursor here to close