Razne nejasnoće

Županijsko tužiteljstvo ulaže novu žalbu u slučaju ''Bosnalijek''

Vijesti / Flash | 14. 09. 2015. u 15:50 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijsko tužiteljstvo u Sarajevu je zaprimilo rješenje Županijskog suda u Sarajevu od 10. rujna 2015. godine, doneseno u istom sastavu vijeća kao i predhodno, i kojim rješenjem se ponovno odbija prijedlog ovog tužiteljstva za produženje mjere pritvora prema osumnjičenim Amaru Arslanagiću, Edinu Arslanagiću, Hasanu Šepi i Šefiku Handžiću, priopćeno je iz Županijskog tužiteljstva.

Prema razlozima datim u ovom rješenju, donesenom u ponovnom postupku (predhodno rješenje je ukinuto od Vrhovnog suda FBiH), Tužiteljstvu je ostalo nejasno da li su prema ovim osumnjičenima ostale na snazi mjere koje je sud izrekao 25. kolovoza 2015. godine.

Tog dana je Županijski sud donio i odluku kojom je ukinut pritvor prema ovim osumnjičenima, pa iako je to tako, sud je novim rješenjem ponovno ukinuo pritvor ovim osumnjičenima i ponovno ih pustio na slobodu odmah, a sve ovo iako se sumnjičeni od 25. kolovoza 2015. godine odlukom tog istog suda nalaze na slobodi.

Slijedom navedenog, a zbog nejasnoća i nerazumljivosti ovakve odluke Županijskog suda u Sarajevu, ovo tužiteljstvo će ponovno uložiti žalbu o kojoj će odlučivati Vrhovni sud Federacije BiH, navedeno je u priopćenju iz ureda glavne županijske tućiteljice.

Kopirati
Drag cursor here to close