Zlouporaba položaja

Županijski sud u Bihaću proglasio se nenadležnim u slučaju Lipovača i Gluhalić

Vijesti / Flash | 06. 02. 2015. u 13:23 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijski sud u Bihaću donio je rješenje kojim se proglasio nenadležnim u slučaju premijera Unsko-sanske županije (USŽ) Hamdije Lipovače i direktora bihaćkog građevinskog poduzeća "Agra" Alena Gluhalića.

Oni su uhićeni sredinom prosinc prošle godine, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporabe položaja prilikom rekonstrukcije Sportsko-rekreativnog centra STENS u Bihaću, a nakon 30 dana provedenih u pritvoru pušteni su na slobodu.

Tužiteljstvo USŽ-a je zatražilo produženje pritvora od 60 dana tijekom trajanja istrage, međutim, Županijski sud je taj zahtjev odbio.

Vrhovni sud Federacije BiH (FBiH) ukinuo je rješenje Županijskog suda o puštanju iz pritvora Lipovače i Gluhalića, te mu vratio predmet na ponovno odlučivanje.

Tužiteljstvo USŽ-a i u četvrtak je zatražilo produženje pritvora od 60 dana, međutim, s obzirom na to da su branitelji osumnjičenih zatražili, zbog stupanja na snagu federalnog Zakona o suzbijanju korupcije i organiziranog kriminala, da se Županijski sud proglasi nenadležnim, Vijeće tog suda prilikom ponovnog odlučivanja nije ni ulazilo u raspravu o opravdanosti zahtjeva Županijskog tužiteljstva.

Ovaj slučaj će, prema novom Zakonu, razmatrati Posebni odjel Vrhovnog suda FBiH.

S obzirom na to da se nisu stekli svi potrebni uvjeti za primjenu novog zakona, moglo bi doći do odgode u procesuiranju ovog predmeta.

Tužiteljstvo USŽ-a ima rok od tri dana za žalbu Vrhovnom sudu FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close