Predavanje

Zukić: Prijedlog SDA za Mostar je najbolje rješenje u ovom trenutku

Vijesti / Flash | 14. 04. 2016. u 21:12 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Fakultetu humanističkih nauka Univerziteta 'Džemal Bijedić' u četvrtak je svoje predavanje održao generalni tajnik Stranke demokratske akcije (SDA) i zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH Amir Zukić na temu 'Političke komunikacije i komunikacijskih političkih strategija'.

Zukić je ukazao na važnost političke komunikacije, još od antičkih vremena, a posebno u moderno vrijeme, dodajući kako ta komunikacija mora biti dobro osmišljena, s mišlju na koji način će doći do usvajanja neke ideje, prenosi StarMo.

"Vi imate možda dobru namjeru, ali građani to ne shvate", rekao je Zukić, ukazavši na primjeru BiH da je bilo niz odličnih projekata, ali njihova komunikacija nije bila dobra.

"Travanjski paket. Odlična stvar, reformska. Mi smo nakon travanjskog paketa izgubili podršku međunarodne zajednice, doveli na političku scenu neke retrogradne snage, međutim, oni koji su ga kritizirali imali su bolju komunikaciju", rekao je Zukić.

Odgovarajući na pitanje o političkoj komunikaciji SDA u vezi sa pitanjem Mostara, Zukić je uz ostalo kazao: "Mislim da je ovo što predlaže Gradski odbor SDA Mostar u ovom momentu najbolje za građane Mostara, odnosno za one koje mi predstavljamo. Međutim, drugi, koji ne žele da se to postigne, oni floskulama i parolama da ga mi dijelimo, da na ovaj ili na onaj način derogiramo neke pozitivne pomake, oni su u prednosti".

Kopirati
Drag cursor here to close