Kapetan Air Srbije

Zrakoplovi iz Beograda za Izrael su puni: "Ljudi idu braniti zemlju"

Posebno ističe da su avioni iz Beograda za Izrael puni. Naglašava da je zračna luka Ben Gurion zaštićena zona, da izraelska vojska štiti taj koridor te da zasad nije bilo problema.
Vijesti / Flash | 11. 10. 2023. u 16:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Avioni Air Srbije evakuiraju građane Srbije iz Izraela od početka sukoba s Hamasom. Kapetan Dušan Milatović, direktor letačkih operacija, ističe u razgovoru za RTS da nijedan let za Tel Aviv nije otkazan i da će se letjeti redovno sve dok to bude dozvoljavala situacija.

Posebno ističe da su avioni iz Beograda za Izrael puni. Naglašava da je zračna luka Ben Gurion zaštićena zona, da izraelska vojska štiti taj koridor te da zasad nije bilo problema.

Milatović je za RTS rekao da je u četiri dana od početka sukoba Air Serbia imala tri redovna leta iz Tel Aviva, jedan repatrijacije, te da će tako biti i dalje. Navodi da su građani Srbije "jako sretni kada uđu u avion na aerodromu Ben Gurion u Tel Avivu i sretni su što je netko došao po njih".

Također dodaje da je zanimljivo da su i letovi iz Srbije za Izrael puni.

"To se čini normalnim za izraelski narod. Neki od njih se vraćaju kako bi bili mobilizirani, kako bi sudjelovali u obrani zemlje. Netko vjerojatno tamo živi i želi biti tamo bez obzira na tešku situaciju. Vjerojatno je narod Izraela naučio živjeti u nekakvom opsadnom stanju, pa im je to normalno", kaže kapetan.

"Prije svega moram reći da naše ekipe nisu imale priliku vidjeti ono što su vidjeli gledatelji na televiziji. Sada znamo kako to ide na društvenim mrežama i kako mediji prenose sve te vijesti, pa smo imali sreće da su nisu mogli vidjeti, jer se ti događaji nisu dešavali u blizini", kaže Milatović.

Kopirati
Drag cursor here to close