Panika

Zrakoplov s Gruevskim prinudno sletio u Zürichu

Vijesti / Flash | 21. 05. 2015. u 20:50 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrakoplov makedonske vlade, prinudno sletio u zračnu luku u Zürichu i trenutno se nalazi na popravci u njemačkom gradu Nürnbergu.

Vladin zrakoplov kojim putuje državna makedonska delegacija predvođena premijerom Nikolom Gruevskim, vraćajući se iz Strasbourga, prinudno je sletio u Zürich.

Glasnogovornik Vlade Republike Makedonije Aleksandar Gjorgjiev, izjavio je kako je premijer Gruevski i njegovi suradnici u dobrom zdravstvenom stanju, a nadležne službe će poduzeti sve potrebne akcije za utvrđivanje činjenica koje su dovele do prinudnog slijetanja.

"Prema prvim informacijama, mogu potvrditi da se u povratku iz Strasbourga dogodio defekt na zrakoplovu u kojem je bio premijer Gruevski sa svojim suradnicima, nakon čega je zrakoplov prinudno sletio u Zürichu ", izjavio je Gjorgjijev.

Zrakoplov se trenutno nalazi na popravci u njemačkom gradu Nirnbergu.

Prema njegovim riječima, najvjerojatnije se dogodila dekompresija zrakoplova koji je star osam godina.

"Prema informacijama koje imam, putnici u zrakoplovu kažu da se čuo jak zvuk, nakon čega je došlo do poremećaja unutrašnjeg pritiska. Pilot je pokušao smanjiti visinu kako bi smanjio pritisak i po protokolu u ovakvim situacijama da zrakoplov sleti na najbliži aerodrom", pojašnjava glasnogovornik vlade.

 

Kopirati
Drag cursor here to close