Svjedočenje

Zločini u Mostaru: Svjedokinja sposobna svjedočiti

Vijesti / Flash | 24. 01. 2017. u 00:48 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vještak medicinske struke je na suđenju za zločin počinjen u Mostaru kazao da je svjedokinja S1 sposobna dati iskaz, ali da joj je potrebna pomoć drugih osoba zbog otežane pokretljivosti.

Vještak Ćamil Habul je kazao da je svjedokinju S1 prilikom dolaska u stan zatekao u ležećem položaju jer je operirala desno koljeno, odnosno ugradila protezu.

"Utvrdio sam da je svjesna, komunikativna, urednog mentalnog stanja, ali je otežano pokretljiva. Izražavala je bolove u koljenima i planira ugradnju proteze lijevog koljena i to krajem siječnja ili početkom veljače", ispričao je vještak.

Prema nalazu vještaka, svjedokinja S1 je, po pitanju općeg i mentalnog stanja sposobna dati svoj iskaz u Županijskom sudu u Mostaru i da ima pomoć drugih osoba zbog otežane pokretljivosti.

Kao drugu sugestiju, vještak Habul je naveo da bi se svjedočenje optimalnije moglo izvršiti dva mjeseca nakon njene druge operacije, prenosi BIRN. "Po mom sudu, ona može dati iskaz. Rizik za koljena ne postoji, samo je potrebna podrška za njeno premještanje", dodao je Habul.

Vještak je iznio nalaz u Sudu BiH na suđenju Saši Savinoviću, koji je optužen da je od svibnja 1993. do kraja te godine, kao pripadnik Antiterorističke grupe 'Kažnjenička bojna – Benko Penavić' Hrvatskog vijeća obrane (HVO), sudjelovao u ubojstvima i prisilnom preseljenju civilnog bošnjačkog stanovništva na području Mostara.

Nastavak suđenja bit će naknadno zakazan, kada Obrana dostavi prijedlog svojih dokaza.

Kopirati
Drag cursor here to close