Fali policajaca

Zlatko Miletić: Granica nam je šuplja kao švicarski sir

''Po nekim procjenama u sljedećoj godini falit će 900 policajaca, što je otprilike polovica sastava Granične policije", naveo je Miletić.
Vijesti / Flash | 24. 10. 2023. u 23:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zlatko Miletić, izaslanik u Domu naroda BiH gostujući na Federalnoj TV komentirao je sigurnosnu situaciju te problem nedostatka policajaca u Graničnoj policiji.

Upitan možemo li biti sigurna zemlja kada nam nedostaje 600 graničnih policajaca, ističe kako ta situacija traje već godinama.

"Nitko nije poduzimao ozbiljne mjere da se to riješi na vrijeme. Od 2003. taj problem postoji. Granica nam je šuplja kao švicarski sir. Po nekim procjenama u sljedećoj godini falit će 900 policajaca, što je otprilike polovica sastava Granične policije", naveo je Miletić.

O navodima talijanske obavještajne službe da se na ovim prostorima nalazi 20 terorističkih ćelija kaže kako pojedini EU dužnosnici pretjeruju po tom pitanju.

"Pojedini dužnosnici EU pretjeruju po tom pitanju. Treba pitati policijske komesare šta oni s operativnog aspekta misle. Mislim da mi nemamo ozbiljan problem, međutim jedan pojedinac iz te grupacije može napraviti problem, moramo uvijek preispitivati koliko je tih osoba u BiH i da li oni mogu nešto napraviti", poručio je Miletić.

''Granica sa Srbijom je porozna i pod hitno moramo nešto uraditi na tom planu, pa i da tražimo pomoć Frontexa'', kaže Miletić.

"Međunarodna zajednica je imala namjeru da ovdje napravi prihvatne centre za sve migrante koji se uhvate u Europi. Oni smatraju da smo mi zemlja koja služi da skupljamo 'svjetsko smeće', to se neće dogoditi. Morat ćemo se uozbiljiti i izdvajati puno veća sredstva", kazao je.

Kaže i da nije preveliki optimist kada je u pitanju pozitivan izvještaj iz EU.

"Zakon o sudovima ne ide baš u dobrom pravcu s obzirom na to da postoji intencija da se dio nadležnosti Suda BiH prenese na entitete. Drugi zakoni po pitanju 14 prioriteta, bit će velikih problema da se oni donesu. Nema dovoljno političke volje da mi hoćemo unijeti u svoj život standarde EU'', zaključio je Miletić na Federalnoj TV.

Kopirati
Drag cursor here to close