Minores

Zima bez krova nad glavom: Mostarski beskućnici za sada zbrinuti

Vijesti / Flash | 06. 01. 2017. u 14:14 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Svi beskućnici u domeni Minoresa uredno opremljeni i posjećeni u ovom hladnom zimskom razdoblju. Obzirom da nam stižu još veći minusi trudimo se svakodnevno obići i opremiti naše korisnike toplom hranom i napicima'', rečeno je za Bljesak.info iz Udruge Minores, koja brine o beskućnicima u Mostaru.

Navode kako je jedan beskućnik , nažalost, zdravstveno ugrožen te da je u tijeku proces prikupljanja papirologije i financijskih sredstava za njegovo smještanje u dom za stare i nemoćne.

''Ovim putem zahvaljujemo svim ljudima koji su nas razumjeli i pomogli u rješavanju otegonih okolnosti vezanih za njegovo tjelesno i psihičko stanje. Nadamo se kako neće biti treća žrtva društvenog i socijalnog nemara otkako Minores postoji'', navodi udruga.

Što se tiče socijalno – ugroženih obitelji Minores je povećao pakete odnosno opremu higijenskim i prehrambenim namirnicama.

''Obilasci su češći nego što je bila dosadašnja praksa. Par socijalno – ugroženih obitelji je za kratkoročno vrijeme i dobilo drva za ogrjev'', naveli su i rekli da, ukoliko netko može ili želi pomoći u vidu drva, sredstava za grijanje, da se javi na njihovu Facebook stranicu.

''Ukoliko uočite ili prepoznate osobu nalik beskućniku, apeliramo da pomognete, djelujete i ne okrećete glavu! Svakako nam se obratite kako bismo pomogli'', navela je udruga Minores.

Kopirati
Drag cursor here to close