Sastanak s Čovićem

ZHŽ u dugovima zbog nepravedne raspodjele javnih prihoda

Vijesti / Flash | 04. 02. 2016. u 17:34 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović održao je u četvrtak u Širokom Brijegu radni sastanak s dužnosnicima Vlade Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ), na čelu s predsjednikom Vlade Zdenkom Ćosićem.

Predsjednik županijske Vlade upoznao je Čovića sa stanjem u županiji, a poseban naglasak stavio je na poteškoće koje se odnose na županijski proračun i dugovanja županije, koja su posljedica nepravedne raspodjele javnih prihoda, priopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH.

Ćosić je kazao kako se nada se da će vrlo skoro, primjenom novog zakona, ta nepravda biti ispravljena kako bi građanima ove županije omogućili konzumiranje onoga što im pripada i kako bi Županija mogli podmirivati svoje obveze.

Jedna od tema sastanka bila je financiranje Sveučilišne kliničke bolnice Mostar i dugovanja koja ZHŽ ima prema toj ustanovi.

Ravnatelj SKB Mostar Ante Kvesić upoznao je prisutne s radom i problemima s kojim se Sveučilišna klinička bolnica Mostar susreće. Istaknuo je kako se radi na pronalaženju rješenja kojima bi obje strane bile zadovoljne.

Razgovaralo se i o trenutnoj političkoj situaciji u BiH, o suradnji i koordinaciji svih razina vlasti sa ZHŽ-om, kao i o radu Vlade ZHŽ-a, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close