Zenica

Proradio gradski prijevoz, Autobusni kolodvor i dalje blokiran

''Samo želimo da izmire obveze prema radnicima, a, onda, neka dalje rade sa poduzećem šta žele. Neka konačno donesu odluku da li gradu treba Zenicatrans i javno-gradsko poduzeće''
Vijesti / Flash | 15. 05. 2020. u 08:37 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

busi javnog gradskog prijevoza te prigradskog i međugradskog prometa od jutros ponovo prometuju i na području grada Zenice, ali zbog blokade Autobusnog kolodvora Zenica od radnika JKP Zenicatrans-prevoz putnika, prijevoznici do daljnjeg ne mogu putnike primati i na ovom glavnom autobusnom kolodvoru u tom gradu.

Autobusni kolodvor Zenica, koja je bila blokirana već blokirana od 31. prosinca prošle do 11. veljače ove godine, ponovo je blokirana u ponedjeljak, 11. svibnja, a radnici su poručili da su u borbi za ostavrenje svojih prava spremni kolodvor držati u blokadi 'sve do izbora'.

-Ponovo pozivamo Gradsko vijeće, Gradsku upravu i gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića da riješe status radnika i poduzeća.

Samo želimo da izmire obveze prema radnicima, a, onda, neka dalje rade sa poduzećem šta žele. Neka konačno donesu odluku da li gradu treba Zenicatrans i javno-gradsko poduzeće - poručuje predsjednik Sindikata Zenicatransa Huso Sarvan.

On napominje da se preostalih 100-njak radnika, zbog neuplaćenih doprinosa, ne mogu prijaviti ni na biro rada. Sarvan ističe da su ovog puta ponovo blokirali i perone izvan zgrade kolodvora pa autobusi poduzeća Babić Biss-tours Zenica i Prevoza putnika Zavidovići, koje je Gradska uprava Zenice sredinom siječnja ove godine, privremeno, na tri mjeseca, angažirala za održavanje linija gradskog i prigradskog prijevoza, putnike ponovo ne mogu primati na peronima u sklopu Autobusnog kolodvora Zenica.

Gradska uprava Zenice jučer je ponovo, drugi put ove godine, pozvala Policijsku upravu 1 Zenica da ''poduzme sve zakonom propisane mjere iz svoje nadležnosti s ciljem deblokiranja Autobusnog kolodvora Zenica od članova Sindikalne organizacije radnika JKP Zenicatrans-prevoz putnika d.d. Zenica i prestanka ometanja Grada Zenica u ispunjavanju svojih nadležnosti u segmentu organiziranja usluga javnog prijevoza na svojoj teritoriji”.

Kasumović je deblokadu kolodvora tražio i polovinom siječnja ove godine, ali tada je ministar unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Dario Pekić kazao da “nema nikakvih zakonskih uvjeta da bi ovog momenta policija deblokirala Autobusni kolodvor Zenica”. Pekić je tada poručio i da policija neće “ispunjavati ničije privatne želje” te da će isključivo raditi po zakonu.

Policija se, do sada, nije oglasila po novom zahtjevu iz Gradske uprave Zenica niti je deblokirala Autobusni kolodvor Zenica.

Kopirati
Drag cursor here to close