Fuad Kasumović

Zenica podnijela prijavu protiv Ministarstva financija FBiH

Ured gradonačelnika Zenice podnio prijavu protiv Ministarstva financija FBiH.
Vijesti / Flash | 04. 04. 2018. u 18:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ured  gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića dostavio je Kantonalnom tužiteljstvu Kantona Sarajevo prijavu kaznenog djela protiv odgovornih osoba u Federalnom ministarstvu financija.

Kako se navodi u priopćenju, Grad Zenica je u postupku pribavljanja relevantnih informacija o postupanju ovlaštenih osoba Federalnog ministarstva financija došao do saznanja da nisu poduzete potrebne pravne radnje u drugostupanjskim postupcima rješavanja o žalbama pravnih osoba koja se bave pružanjem usluga igara na sreću.

''Ministarstvo financija FBiH kao drugostupanjski organ duže vrijeme ne poštuje propisane rokove za rješavanje po žalbama, čime se nanosi izravna šteta Proračunu Grada Zenica, s obzirom da je riječ o izvornim proračunskim prihodima Grada Zenica'', rečeno je u priopćenju.

Podsjećaju da je Gradsko vijeće Zenica na sjednici održanoj 28. prosinca 2016. godine donijelo Odluku o izmjenama Odluke o komunalnim pristojbama Grada Zenica te da je Porezna uprava FBiH - Kantonalni ured Zenica, Porezna ispostava Zenica u skladu s tom Odlukom, postupajući u okviru svojih ovlaštenja, sačinila i podnijela porezne prijave komunalne takse uime poreznih obveznika pravnim osobama koje se bave pružanjem usluga igara na sreću, a koji nisu podnijeli prijave i koji prijave nisu podnijeli u propisanim iznosima.

Ističu da su na ove prijave porezni obveznici podnijeli žalbe koje su dostavljene Federalnom ministarstvu financija kao drugostupanjskom organu na postupanje te da Federalno ministarstvo financija nije u zakonskom roku riješilo ni jednu žalbu, priopćeno je iz Gradske uprave Grada Zenice.

Kopirati
Drag cursor here to close